Oldal kiválasztása

A város legeredményesebb sportolói

Szerző: | 2014-10-06.

Az idén kimagasló eredményt elérő, füredi fiatal sportolókat köszöntött a város. Büszkék vagyunk a nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményükre – mondta Bóka István.

 

Az ünnepségen Gálfi Dalmát, olimpiai bronzérmes teniszezőt, Vadnai Jonatánt, olimpiai bronzérmes vitorlázót, és Győri Mátyást, Ligetvári Patrikot, Nemes Richárdot, valamint Deák Mátét, ifjúsági Eb ezüstérmes kézilabdázókat köszöntötték.

– Nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elérő sportolóinkat ünnepeljük. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen hamarosan ők viszik majd a város hírét szerte a világban. Szeretnénk, ha továbbra is kötődnének a városhoz és szép karriert futnának be. Rendkívüli munkát végeztek annak érdekében, hogy eredményesek legyenek, tehetségük adott, most már csak rajtuk áll kiből lesz világklasszis. Várjuk a további eredményeket – fogalmazott a Vaszary Villában rendezett ünnepségen dr. Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: a sportolók sikereihez elengedhetetlenül fontos a szülői háttér, a tőlük kapott anyagi és erkölcsi támogatás.

Gálfi Dalma négy évesen kezdett teniszezni, 14 évesen már vezette az európai ranglistát. Egyéniben, párosban és csapatban összesen tízszeres korosztályos magyar bajnok, kétszeres felnőtt bajnok csapatban. Idén kétszeres csapat Európa Bajnok illetve páros Európa Bajnok. Párosban Grand Slam döntőt játszott Wimbledonban. Jelenleg a Lóczy Lajos Gimnázium magántanulója.

Vadnai Jonatán, 16 éves, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, négyszeres korosztályos világbajnok, kétszeres Európa-bajnok. 2012-ben nyert először korosztályos Európa-bajnokságot Laser 4.7 osztályban. 2013-ban a balatoni Laser Worlds-ön világ-, és Európa-bajnoki aranyérmes, az idősebbek között ezüstérmes volt. Az ifjúsági olimpiai Byte CII világbajnoka lett 2013-ban. 2014 áprilisában a Byte CII világbajnokságon a Garda-tavon megvédte világbajnoki elsőségét, majd a lengyelországi Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságon az U17 korosztály bajnoka lett. Idén a Kínában rendezett Ifjúsági Olimpián harmadik helyezést ért el.

Deák Máté kézilabdázó idén igazolt Balatonfüredre, ahol az NB1-es ifjúsági csapat mellett a felnőttek között is bemutatkozott. Sokszoros korosztályos válogatottként az ifjúsági válogatott egyik alapembere és tagja az EB ezüstérmes csapatnak.

Győri Mátyás tavaly érkezett Füredre, tavasszal a bajnoki elődöntőben hat gólt lőtt az MKB Veszprémnek. A 2014-es ifjúsági EB legjobb jobbkezes lövőjének választották, bekerült a torna all star csapatába.

Ligetvári Patrik idén került Füredre, ahol egyből sikeresen mutatkozott be a BKSE felnőtt csapatában. Az ifjúsági EB-n a torna legjobb védekező játékosának választják, az all star csapat tagja lett.

Nemes Richárd balatonfüredi sportoló, az Eötvös iskolában végezte alapfokú tanulmányait. Tagja a junior bajnokságot nyerő csapatnak és egyik vezéregyénisége az ifjúsági csapatnak. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen lépett először pályára a BKSE felnőtt csapatában és egyből góllal mutatkozott be. Sokszoros serdülő válogatottként bekerült az EB ezüstérmet szerzett ifjúsági válogatottba.

Az ünnepség végén a polgármester megköszönte mindazok munkáját is, akik részt vállaltak a szeptemberben megrendezett Nyíltvízi Úszó Világbajnokság lebonyolításában.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004