A szabadság népe vagyunk

Minket magyarokat nem lehet elnyomni, a haza függetlenségéért semmilyen áldozat sem hiábavaló – ez 1956 üzenete. A szabadság népe vagyunk – mondta Kontrát Károly államtitkár.

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Piros templomban rendezett ünnepségen az államtitkár kiemelte: a forradalom idején a hit erősebb volt a félelemnél, ez magyarok millióinak adott akkor és most is erőt. A forradalom hősei megmutatták azokat a nemes eszményeket, amelyekre ma is szükségünk van.

Fotógaléria, katt a kis képre.
{photogallery}2783{/photogallery}

– A világtörténelem kellős közepébe kerültünk, azokban a napokban minden, ami fontos volt, itt történt Magyarországon. Napjaink szabadságát elődeink bátorságának, kitartásának köszönhetjük, hajtsunk fejet hősiességük előtt, mert ennyivel tartozunk nekik és önmagunknak is. 1956 példa arra, hogyha az ország összefog ereje megsokszorozódik, így volt ez a forradalom idején és így van ez ma is – fejezte be beszédét Kontrát Károly a belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő.

A rendezvényen közreműködött Balatonfüred Város összkórusa Pileczky Erzsébet karnagy vezetésével a Lóczy Diákszínpad pedig Kéry Kitti összeállításában műsort adott.
Az ünnepség után a résztvevők megkoszorúzták a Kovászna parkban álló  Szabadságharcos fiú szobrát.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.