Oldal kiválasztása

A szabadság népe vagyunk

Szerző: | 2014-10-23.

Minket magyarokat nem lehet elnyomni, a haza függetlenségéért semmilyen áldozat sem hiábavaló – ez 1956 üzenete. A szabadság népe vagyunk – mondta Kontrát Károly államtitkár.

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Piros templomban rendezett ünnepségen az államtitkár kiemelte: a forradalom idején a hit erősebb volt a félelemnél, ez magyarok millióinak adott akkor és most is erőt. A forradalom hősei megmutatták azokat a nemes eszményeket, amelyekre ma is szükségünk van.

Fotógaléria, katt a kis képre.
{photogallery}2783{/photogallery}

– A világtörténelem kellős közepébe kerültünk, azokban a napokban minden, ami fontos volt, itt történt Magyarországon. Napjaink szabadságát elődeink bátorságának, kitartásának köszönhetjük, hajtsunk fejet hősiességük előtt, mert ennyivel tartozunk nekik és önmagunknak is. 1956 példa arra, hogyha az ország összefog ereje megsokszorozódik, így volt ez a forradalom idején és így van ez ma is – fejezte be beszédét Kontrát Károly a belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő.

A rendezvényen közreműködött Balatonfüred Város összkórusa Pileczky Erzsébet karnagy vezetésével a Lóczy Diákszínpad pedig Kéry Kitti összeállításában műsort adott.
Az ünnepség után a résztvevők megkoszorúzták a Kovászna parkban álló  Szabadságharcos fiú szobrát.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004