Elhunyt Glatz László

Az Anna-bálok örökös főrendezője nyolcvankilenc éves volt.

November 7-én, hajnalban, életének 89. évében elhunyt Glatz László, a város sport és közéletének meghatározó szereplője, aki testnevelőtanárként generációkat szoktatott a sportra.

Glatz László 1926-ban született Lovászpatonán, a testnevelési főiskola elvégzése után nem sokkal költözött Balatonfüredre, az ötvenes évek végén már tanított a központi általános iskolában, (később Bem iskola) majd évtizedeken át tanított testnevelést a füredi Radnóti Miklós Általános Iskolában, éveken keresztül a Sportiskola igazgatója volt. A városban ő indította útjára a kézilabdázást, sőt a kézilabdacsapat edzőjeként is dolgozott. Aktív közéleti tevékenység jellemezte, húsz éven keresztül, 1969-89 között, volt az Anna- bálok főrendezője, szervezőmunkájával a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. A Balatonfüred Városért Közalapítvány alapító tagja, három évig elnöke, több helytörténeti könyv társszerzője, szerzője. 1996-ban Pro Urbe díjat kapott, 2003-ban Balatonfüred sportjáért elismerést.
2014. május 31-én vette át a városi közalapítvány díszoklevelét, a kultúra, sport és idegenforgalom terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

88. születésnapján a Füred tévé is forgatott. Videó itt.

A város önkormányzata Glatz Lászlót saját halottjának tekinti.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.