Oldal kiválasztása

Díjazott vitorlázók

Szerző: | 2014-11-16.

Remek évet zártak a vitorlázók, a BYC tizenegy versenyzőjét díjazták.

Rendkívül sikeres évadot zárt a magyar vitorlássport – mondta el Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az idei ranglista díjkiosztón. Az eseményen az olimpiai és utánpótlás osztályok legjobbjait köszöntötték.

Az olimpia szempontjából kiemelkedő eredmény, hogy Berecz Zsombor – rögtön az első lehetőséget megragadva – a szeptemberi, Santanderben megrendezett vb-n Finndingiben máris kvótát szerzett a 2016-os riói ötkarikás játékokra. Az utánpótlás korosztályokban négy világbajnoki címet és több Eb-érmet is gyűjtöttek a magyarok, Vadnai Jonatán pedig bronzzal tért haza a nancsingi Ifjúsági Olimpiáról. Idén immár a tizedik világbajnoki elsőségét ünnepelhette Majthényi Szabolcs és Domokos András a Repülő Hollandi hajóosztályban. A sikerek eléréséhez 2014-ben már a Magyar Vitorlás Szövetség is jelentős támogatásokkal tudott hozzájárulni – hangzott el az ünnepségen.

A Balatonfüredi Yacht Club idei ranglista díjazottjai:

49er : 1. hely: Cserép Csongor és Cserép Csaba, 2. hely: Szamódy Tamás és Szamódy Balázs, 3. hely: Brencsán Dávid és Brencsán Ábel.

470: 3. hely: Margitics Botond és Serke Áron (BSF VK – BYC), junior 3. hely: Huber Lél és Kiska László (KVK – BYC), legjobb női: Weinber Zsófia és Böröcz Berta.

Laser Standard: 3. hely: Vadnai Benjamin. 420: 3. hely: Varga Zsófia, legjobb női: Takácsy Lilla és Varga Zsófia (SVE – BYC).

Laser Radial: 2.hely: Scharf Máté, legjobb U17: Scharf Máté.

Vadnai Jonatán a legeredményesebb ifjúsági versenyzőnek járó Majthényi Zsombor Vándordíjat vehette át, edzője Csomai József pedig a Timár Péter Emlékdíjat kapta.

balatonfured.hu/MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004