Oldal kiválasztása

Fejlesztések előtt a szívkórház

Szerző: | 2014-11-28.

Elsődleges feladatunk a hazai egészségügy prioritásainak kitűzése. A szívbetegségek gyógyítása egyértelmű cél, a szívkórház ennek egyik oszlopa lehet – jelentette ki Zombor Gábor államtitkár.

 

Az egészségügyért felelős államtitkár az Állami Szívkórházban tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: a népegészségügyi szempontok szerint meghatározott prioritások mellett az ágazatban felhalmozódott több tízmilliárdos adósság felszámolása is fontos szempont.

– Az elmúlt években Magyarországon hétezer emberéletet sikerült megmenteni a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésével. Az Állami Szívkórház eddig is fontos szerepet vállalt a népbetegség kezelésében és megelőzésében, az új egészségügyi rendszerben az intézmény jövőképe még reménytelibb lesz. A tervek szerint a szívbetegek rehabilitációjában is lesznek változások, ez érinti majd a szívkórházat is, amelynek érdemes lenne javítani a komfortosságán is – fogalmazott Zombor Gábor, aki látogatása során végigjárta a füredi intézményt.

A sajtótájékoztatón dr. Bóka István polgármester hangsúlyozta: Balatonfüred illetve a szívkórház több ponton is tud kapcsolódni a népegészségügyi elképzelésekhez, ezért a 2014-20 közötti uniós támogatási ciklusban reményei szerint lesz lehetőség az intézmény fejlesztésére.

Veress Gábor, az Állami Szívkórház főigazgatója hozzátette: a szívkórház jól tud majd igazodni az új egészségügyi programokhoz, a struktúra átalakítása révén jobb egészségügyi ellátás biztosítható majd.

Az Állami Szívkórház jelenleg 3,5 milliárdos költségvetéssel működik. A több mint négyszáz ággyal rendelkező intézményben évente mintegy hétezer beteg tölti rehabilitációját, és évente egy-két ezer betegen végeznek el kisebb-nagyobb szívműtéteket. Ezzel az intézet a hazai szívgyógyászat egyik csúcs-centrumának számít.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004