Oldal kiválasztása

Füredi vitorlázó sikere

Szerző: | 2014-12-10.

Érdi Mária remekelt Las Palmason az Olimpiai hét elnevezésű viadalon.

 

Fantasztikusan zárta a szezont a magyar vitorlássport egyik nagy reménysége, Érdi Mária. A mindössze 16 éves sportoló december 4-8. között Las Palmasban az Olimpiai Hét elnevezésű viadalon állt rajhoz. A balatonfüredi versenyző a Laser Radial olimpiai hajóosztályban, a nemzetközi felnőtt mezőnyben hetedik lett. A vitorlázó edzője, a korábbi olimpikon Eszes Tamás beszámolója szerint a Kanári-szigeteki megmérettetésen többségében a riói olimpiára készülő, vagy oda már kvalifikációt is szerzett versenyzők alkották a 29 fős női mezőnyt.

– A hetedik hely azért nagy dolog, mert az indulók közül egy lányt leszámítva mindenki idősebb volt nála, ráadásul Érdi Mária mindössze idén januárban ült át ebbe a hajóosztályba. De érezhetően folyamatosan fejlődik, egyre közelebb kerül a felnőtt élmezőnyhöz. A nyári ifjúsági világbajnokságot a korosztályában megnyerte és a 19 évesek között is a második helyen végzett – fogalmazott az edzője.

Érdi Mária, három éve versenyez, de tavaly már egy vb-aranyérmet és egy ötödik helyet szerzett már. – Kevesen érnek el ilyen gyors sikereket ebben a sportágban – mondta erre Eszes Tamás, aki felfigyelve a tehetségére, tavaly október óta irányítja a fiatal lány szakmai munkáját.
A távolabbi cél a 2020-as olimpia. A vitorlázó mellett dolgozó csapat abban bízik, hogy addigra sikerül úgy felzárkóztatni Érdit, hogy a világ élmezőnyébe tartozzon. Rióra is megpróbálnak kvótát szerezni, mivel tapasztalatszerzés szempontjából pótolhatatlan lenne részt venni a 2016-os ötkarikás játékokon. A tokiói olimpiától viszont már azt várják, hogy Érdi Mária bekerüljön a legjobb tízbe.

Az Olimpiai Héten két másik tehetséges fiatal magyar vitorlázó is képviselte hazánkat az olimpiai hajóosztályokban. Vadnai Jonatán a 24., Vadnai Benjamin a 26. helyen zárta a Las Palmas-i versenyt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004