Pro Turismo díjat kapott Bóka István

A hazai turisztikai ágazat legrangosabb elismerését kapta a polgármester.

Az idén hét szakember kapta meg a turisztikai ágazat legrangosabb elismerését, a Pro Turismo Díjat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott át csütörtökön a Parlamentben.

A díjjal azok munkáját ismerték el, akik a turizmusban végzett tevékenységükkel, hozzáértésükkel hozzájárultak a közös sikerhez. A turizmus növekedése négy éve töretlen, az idén, az első 11 hónap alapján az ágazat teljesítménye még a 2013-as kiemelkedő évet is meghaladja – hangzott el az ünnepségen.

A turisztika irányítása, szervezése, tervezése, valamint a hazai és nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként Pro Turismo Díjban részesült Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Borbás Mária, a Magyar Televízió Gasztroangyal műsorának főszerkesztő-műsorvezetője, Békássy Tamás, a Budapest Welcome Touristic ügyvezetője, a Magyar Beutaztatók Szövetsége közlekedési munkacsoportjának vezetője, Ferencz Mária, a Hagyományok Házának menedzser igazgatója, a Magyar Állami Népi Együttes turnémenedzsere, Kopócsy Andrea, a K und K Hotel Opera igazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tiszteletbeli elnöke, Kunczéné Fellegi Katalin, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny fővédnöke, és Nagy Károly, az Országház idegenvezetője. A díjazottakról egy szakmai zsűri döntött.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke emblematikus képviselője a turizmus területén dinamikusan fejlődő vidéki Magyarországnak. Munkájával komoly segítséget nyújt a helyi vállalkozásoknak, támogatva ezzel a térség gazdasági fellendülését. Kitartó településfejlesztő, értékteremtő munkájának köszönhetően városa ma a régió ékszerdoboza, a Balaton pedig a leglátogatottabb vidéki hazai úti cél – hangzott el a méltatásban.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.