Oldal kiválasztása

A MEDITOP Kft. balatonfüredi fejlesztése

Szerző: | 2014-12-31.

Innovatív generikus gyógyszerfejlesztés szívinfarktus és agyi keringési zavar bizonyos típusainak megelőzésére.

Pályázat kódja: GOP-1.1.1-11-2012-0412
Pályázat címe: Innovatív generikus gyógyszerfejlesztés szívinfarktus és agyi keringési zavar bizonyos típusainak megelőzésére
Projekt megvalósítás ideje: 2012.11.16-2014.12.31
Támogatás összege: 51 244 943 Ft

A MEDITOP Kft. balatonfüredi telephelyén a Pharmagora Klaszter tagjaival közösen sikeresen befejezte a 100 mg acetilszalicilsav tartalmú, gyomornedv-ellenálló bevonattal ellátott filmtabletta analitikai és klinikai fejlesztését. Népegészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű a szívinfarktus és az agyi érkatasztrófák (stroke) kockázatának a csökkentése, amelyben nagy szerepet játszik a fejlesztés alatt álló generikus gyógyszer.
A hazai és nemzetközi orvosi szakmai ajánlások kiemelik a prevenció fontosságát a magas rizikófaktorú betegek esetén, akiknek magas a vérnyomása, túlsúlyosak, magas a koleszterin szintjük és mozgásszegény az életmódjuk, ezen betegeknél javasolják az acetilszalicilsav kezelés krónikus alkalmazását napi 100 mg dózisban. Tekintettel arra, hogy az acetilszalicilsavnak számos mellékhatása van, főleg a gasztrointesztinális traktus károsítása révén, e mellékhatások csökkentése érdekében rendkívüli jelentőséggel bír a gyógyszerforma, amellyel a hatóanyagot a szervezetbe juttatjuk. A kifejlesztésre került készítmény speciális tabletta, amely bélben oldódik csak, így a gyomornyálkahártyát jobban kíméli. A MEDITOP Kft. generikus fejlesztési programjának keretében elsősorban olyan készítmények fejlesztését végzik, amelyek hatására a gazdaságos technológiai megoldások révén árcsökkentő hatást tudnak elérni, ami egyrészt a Meditop számára jelentős piaci szegmens megszerzését, másrészt az egészségügy, illetve a betegek részére költségmegtakarítást eredményez.
www.meditop.hu

Korábbi bejegyzés.

2014.02.14 Pályázat kódja: GOP-1.1.1-11-2012-0412 Pályázat címe: Innovatív generikus gyógyszerfejlesztés szívinfarktus és agyi keringési zavar bizonyos típusainak megelőzésére Projekt megvalósítás ideje: 2012.11.16-2014.06.30 Támogatás összege: 51 244 943,-Ft.

A Meditop Kft. megkezdte Balatonfüredi fejlesztését nyertes pályázatának eredményeképpen. Acetilszalicilsav tartalmú Generikus gyógyszerfejlesztés a Pharmagora életminőség klaszter székhelyén. A MEDITOP Kft. vezetésével a cég balatonfüredi telephelyén a Pharmagora Klaszter tagjaival közösen elindult egy 100 mg acetilszalicilsav tartalmú, gyomornedv-ellenálló bevonattal ellátott filmtabletta analitikai és klinikai fejlesztése, valamint a törzskönyvezési eljárás tervezése és megvalósítása. Népegészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű a szívinfarktus és az agyi érkatasztrófák (stroke) kockázatának a csökkentése, amelyben nagy szerepet játszik a fejlesztés alatt álló generikus gyógyszer.

A hazai és nemzetközi orvosi szakmai ajánlások kiemelik a prevenció fontosságát a magas rizikófaktorú betegek esetén, akiknek magas a vérnyomása, túlsúlyosak, magas a koleszterin szintjük és mozgásszegény az életmódjuk, ezen betegeknél javasolják az acetilszalicilsav kezelés krónikus alkalmazását napi 100 mg dózisban.

Tekintettel arra, hogy az acetilszalicilsavnak számos mellékhatása van, főleg a gasztrointesztinális traktus károsítása révén, e mellékhatások csökkentése érdekében rendkívüli jelentőséggel bír a gyógyszerforma, amellyel a hatóanyagot a szervezetbe juttatjuk. A kifejlesztésre kerülő készítmény speciális tabletta, amely bélben oldódik csak, így a gyomornyálkahártyát jobban kíméli.
A MEDITOP Kft. generikus fejlesztési programjának keretében elsősorban olyan készítmények fejlesztését végzik, amelyek hatására a gazdaságos technológiai megoldások révén árcsökkentő hatást tudnak elérni, ami egyrészt a Meditop számára jelentős piaci szegmens megszerzését, másrészt az egészségügy, illetve a betegek részére költségmegtakarítást eredményez.
www.meditop.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004