Az MSB-MET Kft. fejlesztése

Innovatív generikus gyógyszerfejlesztés szívinfarktus és agyi keringési zavar bizonyos típusainak megelőzésére.

Korábbi bejegyzés.

2014.02.14 Az MSB-MET Kft. sikeresen zárta új portfóliójának fejlesztését Balatonfüreden.

Az MSB-MET Kft 54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 105 millió forint összköltségvetésű projekt keretében a vállalkozás új portfóliója nyílik meg a rendszer betegségek (diabétesz, neuropátia stb.) gyors diagnosztizálásának méréstechnikai megoldásával. A mérőrendszer egyidejűleg ad választ a sympaticus és parasympaticus beidegződések kóros elváltozásaira és a kardiális állapotra.

Az MSB-MET Kft megalakulásakor (2005.) fő profilja preklinikai és klinikai komplex diagnosztikai eljárások fejlesztése volt. A tevékenység magába foglalta mérőrendszer kialakítását (szenzor, analóg-mérőrendszer, hardver/szoftver) a fiziológiai, farmakológiai metodika kialakításával, valamint a humán diagnosztika eljárásával.

A vállalkozás a jelen projektben megvalósította azt a célt, hogy a nagy anyagcsere betegségek mellékhatásainak egyik jelentős problémája gyorsan és objektíven diagnosztizálható legyen. A kifejlesztett rendszer alkalmazható a tömegszűrések, kórházi és rendelőintézeti, valamint háziorvosi gyakorlatban, lehetővé téve a prevenciót, a terápiás beavatkozások követését, és hozzá segít az anyagcsere megbetegedések hátterének jobb megismeréséhez. A projekt e célok megvalósításával befejeződött.
A cégről bővebb információt a www.msbmet.com holnapon olvashatnak.

Korábbi bejegyzés.

(2013.04.01) Pályázat kódja: GOP-1.3.1-11/B-2012-0077

Pályázat címe: Komplex mérőrendszer alkalmazott technológiai fejlesztése a Neuropátiás elváltozások gyors diagnosztikájához
Projekt megvalósítás: 2012.09.01-2013.12.31
Támogatás összege: 54 004 632,-Ft

A projekt során a vállalkozás azon fejlesztési eredményeit is hasznosítani kívánjuk, amelyeket az elmúlt években értünk el a kardiovaszkuláris betegségek non-invazív diagnosztizálásához fejlesztett mérőrendszerrel. A fejlesztés két fő szakaszt foglalna magába: 1. A mérő felület, amely non-invazív és könnyen kezelhető (akár asszisztensi szinten) módon alkalmas, hogy mérje a neurópátia vizsgálatához szükséges fiziológiás paramétereket (EKG, EGG, EMG szenzo/motoros idegi válasz, stb.). A mért adatokból nagypontossággal számolja és a vizsgálat befejezésekor a vizsgálatot végző rendelkezésére álljon az eredmény („SCORE” érték) oly módon, hogy az eredményt a mért fiziológiás paraméterek alapján bármikor újra lehessen értékelni. További követelmény, hogy az előírásoknak (személyi adatvédelem) megfelelően archiválódjanak a vizsgálati eredmények. E fejlesztések technikai fejlesztést (áramkőr, szenzor, mechanika) és preklinikai, klinikai tesztelést tesznek szükségesé. A fejlesztés az előző években már lezárt orvos diagnosztikai mérőrendszerrel együtt egy új gyártás kultúrát valósítana meg, amely gyártó felület és foglalkoztatás növekedést involvál.

A cégről bővebb információt a http://www.msbmet.com/ oldalon.

Közreműködő Szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Postacím: 1539 Budapest, Pf.: 684. Székhely: 1139 Budapest, Váci út 83.
Tel: (06) 40 200-617 Fax: (06 1) 465 8503
E-mail: info@magzrt.hu, www.magzrt.hu
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.