Oldal kiválasztása

Picasso autóval

Szerző: | 2015-01-20.

A festő képével ellátott autó népszerűsíti a márciusban nyíló füredi Picasso tárlatot a fővárosban.

A híres festő egyik képét festették egy a fővárosban közlekedő elektromos autónak az oldalára, ezzel is népszerűsítik a március első hetében Balatonfüreden nyíló Picasso kiállítást.

A katalán festő képét hordozó, a Ferihegyi repülőtérről turisták sokaságát szállító elektromos autó annak a sajátos kampánysorozatnak a folytatása, amelyet még múlt évben tavasszal indítottak, akkor József Attila versei kerültek egy autó oldalára, a magyar költészet napja alkalmából, majd a forint születésnapján Ady Endre, Mi urunk a pénz című versét festették egy autó oldalára. A járművekkel olyan helyeken igyekeznek reklámozni a magyar kultúrát, ahol egyébként nem igazán találkozhatunk hirdetésekkel. A dugókban, piros lámpáknál, a néhány másodperces nyugalmat próbálták kihasználni arra, hogy felhívják a figyelmet egy-egy művészre, alkotásra.

Éskovács Péter, a kampány egyik szervezője elmondta:a kultúra és a járművek arculatának átszabása nem új keletű. A Renault korábban Harlequin mintásra festette elektromos autóját, hogy egy milánói Picasso-kiállítást reklámozzon. A Range Rover pedig Bulgáriában festetett Picasso-mintákat az autóra, mielőtt megnyitották volna a kiállítást. Most ezzel az eszközzel hirdetik a márciusban nyíló füredi kiállítást is.

Pablo Picasso rajzaiból és Jean Cocteau költő, filmrendező fotóiból márciusban nyílik majd kiállítás a Vaszary Galériában. A tárlaton Jean Cocteau francia költő, filmrendező mintegy harminc, az első világháború idején készített fényképe idézi meg a klasszikus avantgárd néhány legendás alakjának együtt töltött pillanatait.
A képeken feltűnik a művészvilág több meghatározó alakja: Amedeo Modigliani, Max Jacob és Moise Kisling, illetve Picasso szinte kizárólag ezekről a képekről ismert akkori modell szerelme.
A kiállításon a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött Picasso-művek, hazai és amerikai magángyűjteményekben fellelhető tárgyak, festmények, fényképek, rajzok, a kutatás során felhasznált dokumentumok, korai videómunkák is láthatók lesznek, köztük több olyan mű, amelyet hazánkban még nem állítottak ki.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004