Diákolimpiát nyertek a füredi gimnazisták

Országos diákolimpiát nyert a Lóczy Lajos Gimnázium fiú kézilabda csapata. György László a legjobb edző, Deák Máté pedig a legtechnikásabb játékos díját vehette át.

Aranyérmet szerzett a Lóczy Lajos Gimnázium fiú kézilabda csapata a diákolimpia VI. korcsoportjában. A győri tornán nyolc csapat mérte össze a tudását. A területi döntők után a fürediek mellett Tatabányáról, Orosházáról, Csurgóról, Balmazújvárosból, Budapestről és Győrből érkeztek középiskolások a diákolimpiára.
A döntőben a Lóczy csapata 25:24-re azt a Tatabányát győzte le, akiktől a selejtezőben még kikaptak.

Az aranyérem mellett két különdíjat is haza hozhatott a füredi csapat, hiszen György László a legjobb edzőnek járó díjat, Deák Máté pedig a legtechnikásabb játékos címet érdemelte ki.
A tornagyőzelem egyúttal azt is jelenti, hogy a Diákolimpiai világbajnokságon a Lóczy Lajos Gimnázium fiú kézilabda csapata képviseli majd Magyarországot.

Az országos döntőben szereplő játékosok: Kiss Arnold, Sneider Bence, Orbán Barnabás, Deák Máté, Szöllősi Olivér, Bordács Bence, Győri Mátyás, Horváth László, Orbán Ákos, Pethő Ákos, Hajnal Márton, Vízi Benjámin, Turcsán Dávid valamint Máthé Dominik.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.