Hangverseny-sorozat klasszikusokkal

Négy koncertből álló hangversenysorozatot indít a város. Fellép Tokody Ilona, Hegedűs Endre és Vásáry Tamás zongoraművészek, Figula János illetve a Mendelssohn Kamarazenekar.

– Hagyományteremtő szándékkal indítjuk el a komolyzenei koncerteket, az a szándékunk, hogy sok-sok éven keresztül Füred adjon otthont a nívós zenei programoknak. A kulturális kínálatunkból ez eddig hiányzott, pedig nagy igény van rá – fogalmazott az Anna Grand Hotel dísztermében rendezett sajtótájékoztatón dr. Bóka István.
A város polgármestere hozzátette: a város szeretne egy koncertzongorát vásárolni, a tervek szerint gyűjtést is szerveznek majd a minőségi hangszer beszerzése érdekében.

– Egy város kulturális életében nagyon fontos, hogy a komolyzenei élet milyen szerepet tölt be. Bízom benne, hogy ennek a bérletes koncertsorozatnak túl azon, hogy kiváló, neves művészek fellépését teszi lehetővé, közösség és közönség formáló ereje is lesz – vélekedett Kováts Péter hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője.
A hangversenysorozat művészeti vezetője kiemelte: stílusában és műfajában változatos előadások lesznek hallhatók Balatonfüreden, sztár zeneszerzők darabjai csendülnek fel, Vásáry Tamás személyes hangvételű Haydn estje pedig igazi kuriózumnak ígérkezik.

A sajtótájékoztatón Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész elmondta: mindig öröm számára Füreden koncertezni, hiszen színvonalában a város kiemelkedik a balatoni térségből. Ezúttal kedvenceit: Bach, Beethoven, Chopin és Liszt műveit zongorázza el.

A hangverseny estek keretében Figula János különleges ütős hangszeren, marimbán szólaltat majd meg Bach illetve kortárs műveket. Mint mondta, a barokktól, a népzenén át, a klasszikus illetve modern komolyzenéig sokféle mű hangzik el a koncertjén.

A hangversenyekre 8000 forintos áron kaphatók bérletek, a diákok 7000 forinttért válthatják meg a négy koncertre szóló belépőt.

PROGRAM:

Április 1. 19.00 óra – Római katolikus templom
Mendelssohn kamarazenekar hangversenye
Műsoron: Vivaldi, Bach és Mozart művei
Vendégművész: Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes

Május 10. 18.00 óra – Anna Grand Hotel
Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész estje
Műsoron: Bach, Beethoven, Chopin és Liszt művei

Október 18. 18.00 óra – Anna Grand Hotel
MarimBach – avagy a barokktól a kortárs zenéig ütőhangszereken- Figula János koncertje
Közreműködik: Kiss András zongorán és Tóth Péter ütőhangszereken.

November 14. 19.00 óra – Anna Grand Hotel
„A zenén túl” – Haydn est
Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és a Mendelssohn kamarazenekar közös koncertje.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.