Oldal kiválasztása

Drágább a parkolás

Szerző: | 2015-03-23.

A szokásosnál korábban, április 1-től kell fizetni a parkolásért a városban. A zónák nem, a díjak viszont változtak. A kiemelt területeket leszámítva valamennyi parkoló hely drágult.

Április 1-től október végéig kell majd ebben az évben fizetni a városban a parkolásért, ezzel összességében egy hónappal bővült a fizetőidőszak, hiszen eddig április közepétől október 15-ig élt a parkolási rendszer.
A piros díjzónában, mint például a Zákonyi úti-, és a Helka melletti parkolóban 240 forintról 300 forintra, a zöld díjzónában és a felső városrészben pedig 140 forintról 170 forintra emelik az óránkénti parkolási díjat. A legdrágább, kiemelt parti zónában marad az óránkénti 500 forintos ár.

Parkolási térkép itt.

A füredi lakosok számára igényelhető lakossági bérlet ára is nő, az eddigi 2600 forint helyett 2900 forinttért válthatják meg az éves parkolási jogosultságot – határozott legutóbbi ülésén a képviselő – testület. A lakossági és mélygarázs bérletek már kaphatók a Probio Zrt. irodájában. Csak azok kaphatnak azonban bérletet, akiknek az önkormányzattal szemben nincs lejárt tartozása.

A mobiltelefonon keresztül történő fizetésre továbbra is minden parkolóban van lehetőség. A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme. A parkolási rendszert működtető Probio Zrt. ígéri: ebben az évben is fokozottan ellenőrzik a megváltott parkolójegyeket.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004