Oldal kiválasztása

Filmklub indul a Balaton Moziban

Szerző: | 2015-03-31.

Az art hálózatban forgalmazott magyar illetve külföldi filmek lesznek majd repertoáron.

– Van igény azokra a művészfilmekre, amelyek nem vagy csak korlátozottan kerülnek be a hazai mozik műsorába. Többen is megkerestek azzal az igénnyel, hogy vetítsünk olyan alkotásokat, amelyek a pláza mozikból valamiért kiszorulnak, pedig értékes, érdekes filmek. Ezért döntöttem úgy, hogy áprilistól havonta egyszer jelentkező filmklubot indítok, amelynek keretében, ha lehetséges, az adott film alkotóival vagy éppen filmesztétával is találkozhatnak a nézők. Persze elsősorban a jó filmeken lesz a hangsúly – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Pálffy Géza a Balaton Mozi üzemeltetője.

A filmklub április 17-én, este nyolckor Stanley Kubrick 1968-ban készült kultusz filmjével a 2001 – Űrodüsszeia című korszakos művel kezdődik. A felújított kópiájú alkotásról bővebben itt.

A tervek szerint a következő vetítésen a remekműként emlegetett Leviatán című film lesz látható. Cannes-ban a forgatókönyvért díjat nyert, Londonban a legjobb filmnek választott Andrej Zvjagincev alkotása tavaly került a mozikba.

A filmklub vetítéseit a lehetőségek szerint minden hónap harmadik hetének péntekén tartják a Balaton Szabadidő Központban található moziban. A filmklubról itt a honlapon a programok között mindig beszámolunk majd.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004