Oldal kiválasztása

Virágos Balatonfüredért

Szerző: | 2015-04-03.

Újra meghirdeti a város a Virágos Balatonfüredért versenyt, amelyre bárki benevezhet balkon, családi-, illetve társasház kertje, vendéglátóhely és intézmény kategóriákban.

A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: a város egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A versenyre nevezni április 8-án, szerdán, és április 9-én, csütörtökön 8.00 – 17.00 óra között lehet a Füredi Gazdaboltban (Arácsi út 18.) illetve a Sylvestris Kertcentrumban (Balatonfüred, 71-es főút hajógyári buszfordulónál).

Időközben lezárult a támogatott virágvásárlási lehetőség igénybevételére történő jelentkezés. A rendelkezésre álló keret és a jelentkezők száma alapján idén 2600 forint virágvásárlási támogatást vehetnek igénybe az előzetesen jelentkező magánszemélyek.
A támogatott virágvásárlási lehetőséget az alábbi kertészetekben lehet igénybe venni: Sylvestris Kertcentrumban április 13-tól május 11-ig, illetve a Balaskó kertészetben április 21-től, május 11-ig (Arácsi u. 110/D).
A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek, vásárláskor, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok és ingatlanonként csak egy személy, egy kertészetben veheti igénybe a támogatást.

A versenyre április 8-tól, itt a honlapon, elektronikusan is lehet jelentkezni.

A mozgalomba benevezett ingatlan tulajdonosa – balatonfüredi ingatlanonként legfeljebb egy magánszemély – támogatott virágvásárlási lehetőséget vehet igénybe. A támogatási összeget igénylő köteles nyilatkozni arról, hogy részt vesz-e a versenyben. A balatonfüredi állandó lakcímet személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával kell igazolni. A résztvevők ezúttal is meghívást kapnak az eredményhirdetésre.

A versenybe, támogatási igény nélkül, május 1-ig bárki (magánszemély, vállalkozás, társasház, intézmény) benevezhet.

A támogatási összeg kategóriától függetlenül ingatlanonként, lakásonként csak egyszer, csak az egyik kertészetben vehető igénybe. Ugyanarra az ingatlanra nem kérhető támogatás balkon és kert kategóriában egyaránt. Jogtalan támogatási kérés esetén a kapott támogatást vissza kell fizetni és a jogosulatlan igénylőt kizárják a mozgalomból.

A versenybe benevezettek közül a legszebb kertet „Az év kertje” díjjal jutalmazzák, valamint a bíráló bizottság kategóriánként további díjakat oszt ki. Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a benevezett ingatlan milyen mértékben járul hozzá a városkép szépítéséhez. Idén is az egyik kiemelt szempont az ingatlan előtti közterület tisztasága és ápoltsága lesz.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004