Oldal kiválasztása

Egészséges Balatonfüred

Szerző: | 2015-04-20.

Új, komplex szolgáltatást nyújtó, egészségmegőrző program indul.

A televízióban, rádióban, interneten naponta látunk, hallunk reklámokat, műsorokat az egészségünk érdekében kapható gyógyszerekről és csodaszerekről. Minden bajra és azok megelőzésére beszerezhető tabletta, kenőcs, kapszula. Azonban mindannyian tudjuk, hogy egészségünk védelme és megőrzése jóval összetettebb annál, mint néhány színes kapszula bekapkodása, vagy azonnal ható teakeverék felhörpintése.

Az egészség kifejezés, az egész szóból ered. Egész, teljes, hiánytalan. Maradéktalan jóllétet jelöl. Vajon jól leszünk e valójában, ha az esti fejfájást egy pirula lenyelésével mulasztjuk el? Elmúlik e a napközben felgyülemlett feszültség, stressz pusztán attól, hogy nem érezzük fájdalmas következményét? Nem, természetesen ennél jóval több szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesnek érezzük magunkat. Annak érdekében, hogy Balatonfüred lakossága a szó testi és lelki értelmében egyaránt minél inkább egészséges lehessen, Balatonfüred Önkormányzata életre hívta az Egészséges Balatonfüred Programot.

A program keretében a már ismert, rendszeres szűrővizsgálatokon túl, a fizikai és lelki egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a lakosság általános jóllétét elősegítő kezdeményezések kapnak teret. Az egyik legfontosabb cél, hogy létrejöjjenek olyan közösségek, amelyek a testi és lelki jóllétet helyezzék előtérbe, hiszen a közösségi lét már önmagában is komoly egészségmegtartó erő. Kutatások sora bizonyítja, hogy az elszigetelődés, az egyedül cipelt lelki terhek már rövid távon is komoly egészségügyi problémát okozhatnak. Éppen ezért a program kidolgozói a már meglévő közösségekre is számítva, minden szakmai támogatást megadnak, ahhoz, hogy minél több kisközösség jöhessen létre a városban, legyen szó közös kerékpározásról, vagy kismamák egymást segítő, támogató csoportjáról, vagy bármilyen kezdeményezésről, ami érdeklődésre tart számot.

A programmal együttműködnek a város egészségügyi és szociális dolgozói, ők is és a program szervezői is ötletekkel, javaslatokkal, a működéshez szükséges szakmai támogatással segítik a már működő és a most formálódó csoportokat, közösségeket. Érdemes tehát elgondolkodni, mitől éreznénk jobban magunkat, miben szorulunk segítségre, sőt azon, hogyan segíthetnénk magunkon? Kivel és hogyan tudnánk megosztani problémáinkat? Hogyan segíthetnénk másoknak? Az erről való gondolkodás már az első lépés a jólléthez.

Ép test és ép lélek az Egészséges Balatonfüred Program fő célja.
A program munkatársai ötleteket, javaslatokat várnak az egeszsegesbalatonfured@gmail.com címre.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004