Oldal kiválasztása

Ultramaraton a kempingben

Szerző: | 2015-04-29.

Ötödször rajtol el a Nemzetközi Ultramaraton mezőnye a kempingben. A versenyen öt kontinens, nyolcvan versenyzője vesz részt. A cél: 144 óra alatt annyit futni, amennyit csak lehet.

 

Csak a miheztartás végett a világcsúcs 144 óra alatt 1037 kilométer teljesítése. Öt kontinens, 22 országából érkező, nyolcvan elit atléta igyekszik majd itt Füreden megdönteni a rekordot a május 6-12 között zajló rendezvényen. A futók a kempingben kijelölt 900 méteres aszfaltkörön róják majd a távot.

A pályacsúcsot jelenleg a francia Olivier Chaigne tartja figyelemre méltó 920 km-es eredményével. A pálya egyedülálló adottságai és az első négy verseny kimagasló eredményei sikeres és világszinten jegyzett versennyé tették a füredi 6 napost.

Itt lesz a tavalyi ranglistavezető amerikai Joe Fejes, valamint a tavalyi női győztes kanadai Charlotte Vásárhelyi. A japán csapat tagjaként először fut 6 napos versenyen a korábbi 24 órás férfi és női világbajnok Masayuki Otaki és Sumie Inagaki. A magyar versenyzők közül a férfiaknál az országos csúcsra hajtó Lajkó Csaba és Pula Tamás esélyes, míg a nőknél Nagyné Bakucz Krisztina, aki harmadszor is megjavíthatja a nők korosztályos világcsúcsát.

A mezőny gerincét azonban a lelkes amatőrök adják, akik elsősorban a jó hangulatú sportprogram miatt állnak rajthoz. A mezőny legidősebb versenyzője Bozó Pál, a szervező sportegyesület 75 éves atlétája, aki 2012-ben 536 km-es eredményével világcsúcsot állított fel a korosztályában.

A csapatversenyben a papírforma szerint a franciák, a németek és a japánok között dőlhet el az elsőség.

Bár az ultrafutás, és a hat napos verseny nem tartozik a látványsportágak közé, érdemes kilátogatni majd a kempingbe, hiszen a versenyzők rendkívüli akaraterőről tesznek tanúbizonyságot.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart