Oldal kiválasztása

Ultramaraton a kempingben

Szerző: | 2015-04-29.

 

Csak a miheztartás végett a világcsúcs 144 óra alatt 1037 kilométer teljesítése. Öt kontinens, 22 országából érkező, nyolcvan elit atléta igyekszik majd itt Füreden megdönteni a rekordot a május 6-12 között zajló rendezvényen. A futók a kempingben kijelölt 900 méteres aszfaltkörön róják majd a távot.

A pályacsúcsot jelenleg a francia Olivier Chaigne tartja figyelemre méltó 920 km-es eredményével. A pálya egyedülálló adottságai és az első négy verseny kimagasló eredményei sikeres és világszinten jegyzett versennyé tették a füredi 6 napost.

Itt lesz a tavalyi ranglistavezető amerikai Joe Fejes, valamint a tavalyi női győztes kanadai Charlotte Vásárhelyi. A japán csapat tagjaként először fut 6 napos versenyen a korábbi 24 órás férfi és női világbajnok Masayuki Otaki és Sumie Inagaki. A magyar versenyzők közül a férfiaknál az országos csúcsra hajtó Lajkó Csaba és Pula Tamás esélyes, míg a nőknél Nagyné Bakucz Krisztina, aki harmadszor is megjavíthatja a nők korosztályos világcsúcsát.

A mezőny gerincét azonban a lelkes amatőrök adják, akik elsősorban a jó hangulatú sportprogram miatt állnak rajthoz. A mezőny legidősebb versenyzője Bozó Pál, a szervező sportegyesület 75 éves atlétája, aki 2012-ben 536 km-es eredményével világcsúcsot állított fel a korosztályában.

A csapatversenyben a papírforma szerint a franciák, a németek és a japánok között dőlhet el az elsőség.

Bár az ultrafutás, és a hat napos verseny nem tartozik a látványsportágak közé, érdemes kilátogatni majd a kempingbe, hiszen a versenyzők rendkívüli akaraterőről tesznek tanúbizonyságot.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004