Oldal kiválasztása

Jókai összes – Bableves-főzőverseny

Szerző: | 2015-05-02.

Esős hidegben indult, igazi, szeszélyes májusi időben folytatódott, végül verőfényes napsütésben díjazták a legjobbakat. Újra népünnepély a Koloska-völgyben, Jókai bablevese ürügyén.

Ahhoz, hogy Jókai, irodalmi jelentősége mellett, immár a város egyik turisztikai hívószava is, nagyban hozzájárulnak a Koloska- völgyi bableves főzőversenyek. Idén 45 csapat vállalkozott a főzésre, ennyiféle bablevest lehetett kóstolni.

A XXIV. Jókai Napok programjaként, ezúttal már 12. alkalommal rendezték meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt. A három fős csapatokat a reggeli eső sem riasztotta el. A legszebb, hogy nincs egyezményes recept, minden induló szabadon választott gyakorlatként fogja fel a főzést, mint ahogy azt az egyik versenyző megjegyezte: itt megtalálható a Jókai összes.

Fotógaléria, katt a kis képre.
{photogallery}3094{/photogallery}

Volt, aki az aranyat érő Koloska-völgyi esőre esküdött, hogy az nemhogy árt, de kifejezetten hasznos a levesbe, volt, aki a vörösboros parafadugókat is bedobta a bográcsba, akadtak, akik otthon előfőztek, akadtak, akik maradtak a jól bevált kolbásznál, többen viszont a füstölt csülkös verziót választották.

A főzőverseny díjazottjai: fődíjat kapott a Gyermekbolygó Óvoda, második lett a Zsúrfoci, harmadik pedig a Szabadtűzi Mesterek. Különdíjat kapott a Breeze of Koloska és Komárom város csapata.

A főzőverseny mellett idén másodszor hirdették meg a „Jókai-bableves főzőverseny legötletesebb elnevezésű csapata” versenyt. A legjobb névnek a Jókaja-bableves bizonyult, különdíjat kapott a Mr. Bean-Boiler és Szabadtűzi Mesterek.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004