Új iskola Balatonfüreden

Alapítványi iskola indul az ősztől a városban. Az államilag finanszírozott, érettségit adó oktatási intézményben teljesen térítésmentesen felnőtt oktatás zajlik majd több formában is.

A Balatonfüred Magiszter Középiskola az elképzelések szerint ez év szeptemberétől működik, várhatóan mintegy harmincan kezdik el majd itt az érettségire való felkészülési tanulmányaikat.

A tisztán állami támogatásból működő tanintézménybe 16 éves kor fölött bárki jelentkezhet, és térítésmentesen leteheti az érettségit. Az oktatásban résztvevőknél figyelembe veszik a meglévő iskolai végzettséget, így akár egy év alatt is megszerezhető az érettségi, de van lehetőség négyéves képzésre is. Az iskolában a Lóczy Lajos középiskola pedagógusai tanítanak majd, szintén az iskola lesz a tanítások helyszíne is.

– Az alapítványi iskolában esti képzés, levelezős tagozat illetve távoktatás formájában lehet majd tanulni. Minden jelentkezőnek lesz informatika órája és érettségiznie kell egy idegen nyelvből is – tudtuk meg Duna Katalintól a képzésnek helyet adó Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatójától.

Duna Katalin, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke is, kiemelte: nagy igény van a felnőtt korban megszerezhető érettségire, hiszen a képzettségnek meghatározó szerepe van a munkahelyi elhelyezkedésben.
Már most vannak érdeklődők a füredi képzésre, ami nem véletlen, hiszen a térségben egyedül Veszprémben működik hasonló profilú iskola.

Az esti képzés keretében délutánonként heti három alkalommal lesz tanítás, a levelezős szakon heti kétszer, míg a távoktatás keretében havi egyszeri konzultációt tartanak.

Az iskolába történő jelentkezés lehetőségeiről itt a honlapon a későbbiekben hírt adunk.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.