Uszoda kilátással

A tervek szerint június végére műszakilag elkészül a 33 méteres fedett medencével és wellness részleggel ellátott uszoda. A próbaüzem után a nyár végén akár kinyithat a létesítmény.

 

– Az uszoda műszaki átadása június végén megtörténik, várhatóan egy-két hónap alatt lezajlik a próbaüzem és megkapjuk a szükséges engedélyeket. Ha semmi hátráltató tényező nem jön közbe, akkor jelenlegi ismereteim szerint augusztusban megnyithat a létesítmény – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére dr. Bóka István polgármester.

Jelenleg a medencék speciális szigetelése illetve csempézése zajlik, valamint most készül a létesítményt kiszolgáló egységek egy része is, mint például a rejtett víztározó. A vizesblokkok, öltözők és a wellness részleg burkolási munkálatai készen vannak.
Az épület homlokzata a Balaton Szabadidő Központ stílusához illeszkedik, nyugati szárnyát azonban teljes hosszában üvegfal alkotja majd, ez előtt kap helyet a lelátó. A Balatonra néző szárny egy része is üvegből lesz, kilátást biztosítva ezzel a tóra.

A külső falakat egyedi eljárással burkolják be, a szigetelt felületre egy rácsszerkezetet erősítenek, amelynek kazettáiban füredi köveket helyeznek el, ezt a módszert először alkalmazzák az országban.

Az uszoda egyébként négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó létesítmény lesz, amelyhez a tervek szerint egy akadémiát is építenek majd. A szálláshellyel is rendelkező, kézilabda utánpótlás központ a tervek szerint egybe lenne építve az uszodával, annak infrastruktúráját használná. A hatszázmilliós beruházáshoz már 420 millió forint támogatást kapott a város, szintén a társasági nyereségadó-rendszeren keresztül.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kormány kiemelt jelentőségű sportberuházássá nyilvánította a városi uszoda építését, amelyhez 350 millió forint külön támogatást adott. Az összesen egymilliárd forintból épülő, a Balaton Szabadidő Központ melletti területen elhelyezkedő városi uszodában egy 33 méteres medencét, egy oktatási célokat szolgáló kisebb medencét, nézőteret és egy szaunával, gőzkabinnal, pezsgőfürdővel ellátott wellness részleget alakítanak ki.
A 3200 négyzetméter területű háromszintes épület ad majd helyet a füredi iskolások úszóóráinak, itt tartja a Balatonfüredi USC az edzéseket illetve rendezi meg a korosztályos bajnoki meccseit, és persze a lakosság előtt is nyitva áll majd az uszoda.

A 2017-es magyarországi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokságon a nyíltvízi úszószámok versenyzőinek az uszoda biztosítana edzés- és bemelegítő lehetőséget.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.