Oldal kiválasztása

Nyárra elkészülhet a buszállomás

Szerző: | 2015-05-11.

Jelentős késéssel, várhatóan május végére készül el a busz-, és vasútállomás rehabilitációja. A parkoló-, és sétány építést, parkosítást, tartalmazó teljes beruházást októberben adják át.

 

– Az önkormányzatnak az a célja, hogy május végére műszakilag kész legyen a beruházás. A kivitelezőt arra kértük, hogy tegyen le egy olyan vállalható, reális ütemtervet, amely biztosítja ezt. A műszaki szakértők szerint jelenleg közel 90 százalékos a készültség, vagyis reális esély van arra, hogy az utasok birtokba vehessék a pályaudvart. A teljes projekt zárását azonban majd csak október végén rendezzük meg – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester, aki hozzátette: az önkormányzat a napokban egyeztetett a MÁV-val arról is, hogy a projekt részét nem képező munkálatok, mint például a peron vagy az aluljáró felújítása is történjen majd meg a következő években.

A munkálatok hosszú ideje zajlanak, a buszok már az újonnan kialakított buszállásokból indulnak, a régi fogadótér korszerűsítése azonban még jelenleg is tart illetve a napokban kezdik az új P+R parkoló aszfaltozását.

Mint arról korábban már többször írtunk, nem az önkormányzat a beruházás megrendelője, a fejlesztést egy konzorcium végzi, ami lassítja a munkálatokat. A kivitelezőnek többször várnia kellett a megfelelő források elérésre, de a több hónapos átfutási idejű szerződésmódosítások is nehezítették az előrehaladást.

A fejlesztést a Máv, a Máv-Start, a Volán és az önkormányzat alkotta konzorcium végzi. Az 560 milliós tételből mindössze nyolc millió forintot áll a város, a többit az Európai Unió támogatása illetve az említett cégek fedezik.

A város kapujának is nevezett elhanyagolt állapotú busz-, és vasútállomás felújítása hosszú egyeztetések után 2013 őszén kezdődött el. Első lépésként az egykori vendéglátóhelyiségeket lebontották és megtörtént a tereprendezés.
A fejlesztés keretében modernizálják az épületeket, átalakítják a Castricum teret, új sétányt létesítenek, vendéglátóhelyek épülnek, díszburkolatot kap a terület, a vasútállomás északi oldalán pedig egy ötven férőhelyes P+R parkoló épül.

Az állomás szerkezete teljesen átalakul, modernizálják a működését, a szolgáltatások is bővülnek. Új, fedett peron alatt várakozhatnak az utasok, új autóbusz indulóállások épültek a vasútállomástól nyugatra, itt alakították ki a buszparkolókat is.
Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek és az átjáró is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004