Vitorlát bontottak – Évadnyitó vitorlásverseny

A Kishamis fedélzetén felvonták a nemzeti lobogót és a legénység megkoszorúzta a tavat – ezzel kezdetét vette az idei vitorlázási szezon. Százötven hajóval elrajtolt az évadnyitó verseny.

– Talán a legszabadabb sport évadnyitóját tartjuk most, pedig a tavon kis túlzással egész évben szezonnak kellene lennie, hiszen a vitorlázás szinte minden hónapban űzhető. Füred és a vitorlázás szövetsége megbonthatatlan, azt kívánom, minél többen hódoljanak akár profi, akár amatőr szinten ennek a sportágnak. A parton gyönyörű autók, a vízen gyönyörű vitorlások, nem is kell több itt a Balatonnál – mondta a Vitorlás téren tartott beszédében Bóka István polgármester, aki kiemelte: uniós források révén hamarosan újabb, a vitorlázáshoz köthető fejlesztések várhatók.

Az ünnepségen Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hangsúlyozta: már most jelentős sikereket értek el a hazai vitorlázók, ám az olimpiai kvóták mellett a szövetségnek az is fontos, hogy minél több órát töltsenek el a vízen a túravitorlázók is.
Az ünnepségen felavatták a szövetség új motoros hajóját.

A vitorlásévadot Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki kiemelte: a Balaton örül a vitorlázók és turisták jelenlétének egyaránt. A beszédek után a szezont hivatalosan is megnyitották, majd délben a móló előtti vízfelületen, 154 hajóval elrajtolt az évadnyitó verseny.

Az idei évadnyitón veterán autó kiállítást és szépségversenyt is rendeztek. Részletek és képgaléria itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.