Zene, tánc és színház – Művészeti fesztivál

A zene és a színház határozza meg a négy napos rendezvény programját, de lesz irodalmi est valamint tárlatvezetés is. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál immár 13. alkalommal.

– A fesztivál ezúttal is a sokszínűség jegyében zajlik, 2012 óta szervezzük a programsorozatot, mindig fontos szempont volt, hogy az eltérő művészeti ágak teret kapjanak. Idén a pünkösdi hétvégéhez hűen, igyekeztünk az ünnephez kapcsolódó népzenei illetve komolyzenei programokat szervezni, ezért lép fel Herczku Ágnes és bandája valamint templomi koncerten lehet meghallgatni a Tolcsvay testvérek Magyar miséjét. A tánc világnapja alkalmából már járt Füreden a GGTánc Eger társulat, frenetikus sikerű előadásokat tartottak, remélem a nézők hírét vitték ennek, mert most Moliére darabját táncolják el. Kortárs, izgalmas előadás lesz. A gyerekekre is gondoltunk több program szól nekik – válaszolta a baltonfured.hu kérdésére Kéri Kitty, a fesztivált szervező Kisfaludy Színház igazgatója.

Május 22-én, pénteken kezdődik a fesztivál a sokszínűség jegyében egyből két világzenei koncerttel, hiszen a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai lépnek színpadra, az est sztárvendége Frankie Látó hegedűművész lesz.

Másnap elsősorban a gyerekeknek szóló koncertet ad Halász Judit, amelyen legújabb, Kezdődhet a mulatság című lemezét mutatja be. A Kossuth díjas előadónak a küldetése évtizedek óta változatlan: fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését, és dalok formájában, észrevétlenül, szórakoztatva felhívni a figyelmüket a versek tanítására.
Tea Picassóval címmel Máté P. Gábor színművész irodalmi estet tart, este pedig izgalmas előadásnak ígérkezik a GGTánc Eger Moliére Képzelt Beteg című drámájának táncszínházi adaptációja.

Vasárnap a Vaszary Galériában a napokban új grafikákkal frissített Picasso kiállítás tekinthető meg rendhagyó tárlatvezetés kíséretében, este pedig Herczku Ágnes és Nikola Parov ad a magyar népdalok és a világzene ötvözetéből koncertet. Legújabb Bandázom című, 2014-ben megjelent lemezük, a World Music Charts Europe rangsor tizedik helyén áll.

A zárónapon a Túlpart együttes családi koncertje után a Piros templomban Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Miséjét lehet majd meghallgatni.

A május 22.-25. között zajló fesztivál részletes programja itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.