Oldal kiválasztása

Művészetbarátokat várnak

Szerző: | 2015-05-28.

Megalakult a Vaszary Galéria Baráti Köre. A cél egy olyan művészetbarát törzsközönség kialakítása, amely támogatásával hozzájárul a galéria minél vonzóbb programjainak kialakításához.

 

Az öt éve működő Vaszary Galéria eddig több, jelentős, nemzetközi szinten is jegyzett kiállításnak adott otthont, kortárs és klasszikus alkotók művei egyaránt helyet kaptak a villában, de tematikus valamint gyűjteményes tárlatok is láthatók voltak itt. Rodin, Miró, Picasso, André Kertész, Capa, Kondor Béla, Nádler István, Keserü Ilona – csak néhányan azok közül, akik teret kaptak a galériában.

Vaszary Kolos hercegprímás egykori nyaralója mára egy meghatározó kiállítóhely illetve közösségi tér lett, a város egyik emblematikus helyévé vált, ahol a képzőművészeti kiállítások mellett irodalmi esteket, koncerteket, színházi előadásokat is rendeznek. A vizuális kultúra fejlesztése érdekében rendszeresen tartanak múzeumi-, és iskolai foglalkozásokat, az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó tematikus alkotóműhelyeket.

A frissen megalakult Baráti Kör célja, egy olyan törzsközönség kiépítése, amelynek tagjai támogatásukkal hozzájárulnak a galéria időszaki kiállításainak megszervezéséhez, a kulturális intézmény szolgáltatásainak javításához, valamint egy lendületes és vonzó kiállítási program kialakításához.

A baráti kör tagjai térítésmentesen látogathatják a galéria kiállításait, illetve a Jókai Mór Emlékházat és a Városi Múzeumot, és kedvezményesen vehetnek részt a rendhagyó tárlatvezetéseken, irodalmi esteken, koncerteken, színházi előadásokon.
Évi 9.000 Ft egyéni, illetve 12.000 Ft családi tagsági díj befizetése ellenében lehet megváltani a baráti kör tagságot, de egyesületeknek, cégeknek, sportkluboknak is adott a lehetőség, ha évi 50.000 Ft befizetésével támogatják a galériát.
Aki szeretne csatlakozni a galéria baráti köréhez az alábbi linken tájékozódhat.

A Vaszary Galériában jelenleg Jean Coctau filmrendező Picassoról készült fényképei illetve a katalán festőművész grafikáit tartalmazó Találkozás Picassóval című kiállítás látható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004