Együttműködés Komárommal

Egy évre szóló kulturális együttműködést kötött a két város.

 

A komáromi művészeti csoportok egy része már bemutatkozott a Jókai napokon, most pedig az Anna bálra készülnek.

– A kulturális csereprogram érinti a művészeti csoportokat, a civil szervezeteket, és az idegenforgalmat egyaránt. A szerződést már a Jókai napokon aláírtuk. A következőkben az Anna bálra szeretnénk meghívni négy fiatal párt, és várjuk a komáromiakat a füredi borhetekre is – mondta Hári Lenke alpolgármester, a Komáromba látogató füredi küldöttség vezetője. 
Balatonfüred alpolgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt években több településsel, így például Debrecennel, Péccsel és Kecskeméttel kötött a város hasonló szerződést, ezeket a partneri kapcsolatokat mindig sikerült tartalommal is megtölteni.

– Ősszel szervezünk egy Füred napot, illetve úgy tervezzük, hogy a balatonfüredi csoportok fellépnek Komáromban az idősek világnapján, a Mesterségek dicséretén, és az adventi programjainkon is – jelentette be Turi Bálint Komárom alpolgármestere.
Mindketten reményüket fejezték ki, hogy a csereprogram nem szakad meg egy év után, és a csoportok ezt követően is kölcsönösen fellépnek majd a két város rendezvényein.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.