Versenyben a legvirágosabb város címért

A város idén is benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. Füred, öt évvel ezelőtt egyszer már nyert a versenyben, azóta azonban tovább fejlődtek a város parkjai.

Balatonfüred öt évvel ezelőtt egyszer már elnyerte a legvirágosabb magyar város címet, majd a nemzetközi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén is aranyérmet nyert.

A városban azóta is kiemelt figyelemmel gondozzák a parkokat és köztereket, időközben teljesen megújult az Arácsi út, és látványos fejlesztés történt a Tagore sétányon. A város virágosításáért felelős Probio Zrt. kertészeti vezetőjét Pádár Tibort tavaly az év főkertészévé választották.

A verseny bírálóbizottsága július 10-én, pénteken érkezik Füredre.

A Virágos Magyarországért mozgalom 1994-ben indult, és gyorsan országszerte ismertté vált. Célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása, bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente mintegy 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják az öt legvirágosabb várost, falut és Budapesti kerületet. A legjobbak indulhatnak az Európai versenyen, ahol eddig a magyarországi települések 8 arany-, 22 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

A pénteki bírálatot, csütörtökön virágbemutató előzi meg, 10 órától a Balaton Szabadidő Központban szakmai tanácskozást tartanak majd a témában, utána a Gyógy tér és a Tagore sétány virágágyait lehet majd szervezetten megtekinteni.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.