Oldal kiválasztása

Klasszikusok a parton – Koncertsorozat a városban

Szerző: | 2015-07-10.

KLASSZ a pARTon címmel nyáresti komolyzenei koncertsorozat kezdődik a városban. A hagyományteremtő szándékkal indított programsorozat keretében öt klasszikus hangversenyen neves zenészek, énekesek és zenekarok lépnek fel.

A több balatoni települést is érintő rendezvénysorozat keretében 18 hangversenyt adnak majd a Cimbora című televíziós műsorból kinőtt művészeti táborok egykori résztvevői, ma már neves zenészek és muzsikusbarátaik.

A programsorozat nyitó koncertje július 13-án Balatonfüreden lesz, a záró koncertet augusztus 23-án a fővárosi Várkert Bazárnál rendezik.
A KLASSZ a pARTon sorozatban színpadra lép Füreden mások mellett Érdi Tamás zongoraművész, Galombos Lilla operaénekes, Oláh Vilmos és Szabadi Vilmos hegedűművészek, az Óbudai Danubia Zenekar, fellép a Demel Eszter által vezényelt veszprémi Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar, valamint a Bolla Milán dirigálta budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara is.

Részletes program itt.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Vitorlás Étterem teraszán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Cimbora Alapítvány és az Óbudai Danubia Zenekar 27,5 millió forint támogatást kapott a kormánytól a koncertsorozat megrendezéséhez.
– A kezdeményezést kiemelt társadalmi ügynek tekintjük, hiszen minőségi kulturális programot kínál a fiataloknak – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Bóka István polgármester kiemelte: Füred a hazai városok között talán elsőként határozott úgy, hogy elkötelezi magát a kulturális városfejlesztés mellett, ezért a komolyzenei koncertsorozat jól illeszkedik a város jövőképébe.

– Balatonfüred kitűnő helyszíne lesz a gyertyafényes koncerteknek, nagyon bízom benne, hogy hosszú távú kapcsolatot alakítunk ki a várossal – válaszolta kérdésünkre É. Szabó Márta, a rendezvény producere.

Ács Péter, az Óbudai Danubia Zenekar ügyvezetője hangsúlyozta: a komolyzene számtalan olyan remekművel rendelkezik, amelyek egy könnyed nyáresti koncertre valók. – A zenekarunk fiatal zenészekből áll, ezért üldetésünknek tekintjük, hogy közelebb hozzuk a klasszikus zenét a fiatalokhoz.

A sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Gyutai Csaba, a Várkert Bazár igazgatója is, Érdi Tamás zongoraművész, Oláh Vilmos, hegedűművész és Galambos Lilla, operaénekes adott némi komolyzenei ízelítőt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart