Oldal kiválasztása

FüredJam – Koncertek a strandon

Szerző: | 2015-07-16.

A füstös hangú underground díva, a blues fazon, az ördögi furulyás és a gőzhajóval érkező rock-fuvolás. Reggae, hip-hop, rock és funk. Újra FüredJam, ezúttal a Kisfaludy strandon.

A város egyik legszerethetőbb fesztiválja, koncertek a strandon, július 17.-18. között.

A FüredJam első napján, egyik nagy kedvencünk, a vérbeli közép-európai blues fazon, Ripoff Raskolnikov ad koncertet.
A Linzben született, ám utcazenészként egész Európát végigcsavargó, Dosztojevszkij hősének alteregóját felvevő énekes-gitáros saját dalai mellett, ha úgy adódik Tom Waits is megidéződik, s ha úgy hozza a hangulat, elpengeti a szívfacsaró Azt gondoltam eső esik című dalt is. Decens melankólia, sallangmentes, mélyről jövő blues. Kötelező program!
Utána a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai illetve a Cseh Tamás program nyertese, a D.A.S. Trió lép fel.

A második nap a reggae, a hip-hop, a rock és a funk sajátos keverékét elementáris energiával toló Irie Maffia adja meg az alaphangot. Grandiózus zenekar, egy brutális hangú énekesnővel, Senával. Nagyívű, szabadtéri színpadokra való lüktető globáltánczenés-dancehallos dalaikkal garantált a jó hangulat. Ismerős slágerek, lüktető reggae és új dalok az idén tíz éves zenekar koncertjén.

Aztán jön Török Ádám a sokadszorra újragondolt Minivel. Jethro Tull-t idéző fuvola, fekete napszemüveg mögé bújtatott, az eget kémlelő tekintet, hazai rock-blues legenda. Itt lesznek az örökbecsű dalok a Vissza a városba, a Kereszteslovag, és persze jön a Gőzhajó is és megszólalnak az Elrohant idő című új album dalai is.

A rock után az utóbbi évek leghasítóbb világzenei bandája a Kerekes Band koncertezik. Ethno-funk, felszabadító csángó boogie, széles terpeszes rock ’n’ roll, és némi pszichedelikus beütés. Effektekkel megbolondított furulya. Fehér Zsombor betyárkalapjában elszabadult lélekként fújja a hangszert, energiát és lüktetést adva a zenének. A zenekar máig alapérvényű Pimasz című lemeze a brit Songlines szerint a világ tíz legjobb, újonnan megjelent albumának egyike. Most a strandon szól majd.
A végén, hűen a fesztiválhoz, örömzene. Az Irie Maffia, a Kerekes Band és a Mini tagjai játszanak együtt.

PROGRAM

Július 17. péntek
19.30 Ripoff Raskolnikov
21.00 Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor koncertje
A BVIT ’15 vendége a Cseh Tamás Díjnyertes D.A.S. Trió: Nagy Ábel, Kéri Samu, Fábry Adonisz. Fellépnek még: Mózes Tamara, Vincent Mascart, Nagy János, Kézdy Luca, Szerényi Béla, Szappanos György, Mogyoró Kornél, Kéri Gábor

Július 18. szombat
19.00 Irie Maffia
20.00 Török Ádám és a Mini
21.30 Kerekes Band
23.00 FüredJam közös zenélés

Jegyárak: első nap: 2000 Ft, második nap: 3 500 Ft, kétnapos belépő: 4 000 Ft.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004