Gálfi Dalma a füredi példakép

Wimbledoni győzelem, aranyérem a felnőtt magyar bajnokságban, napok múlva pedig már New York, mérkőzések a US Open-en. Gálfi Dalma teniszezőt köszöntötték a városházán.

A nagy reménységből sikereket egymás után szállító sportoló lett a balatonfüredi teniszezőből. Gálfi Dalma 16 évesen már több nagyszabású versenyt és megannyi eredményt tudhat maga mögött, sőt a nyáron sporttörténelmet írt, hiszen Stollár Fannyval az oldalán megnyerte a wimbledoni nyílt teniszbajnokság junior páros versenyét. Rá egy hónapra pedig első országos bajnoki címét ünnepelhette, ráadásul úgy, hogy a háromszoros bajnok és címvédő Bukta Ágnest is legyőzte.

A füredi teniszező jelenleg a New Yorkban zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokságra készül, ahol egyéniben és párosban indul a juniorok mezőnyében. A Grand Slam torna előtt a városházán köszöntötték a fiatal versenyzőt. A Füred tévé felvétele itt.

– Bízom benne, hogy jönnek majd az eredmények, és egy év múlva a felnőttek között is a legjobbakkal versenyezhetek – mondta Gálfi Dalma

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.