Oldal kiválasztása

Múzeumok másképp – Óriáskép a szabadban

Szerző: | 2015-09-27.

Esti múzeumtúra, rendhagyó tárlatvezetések, jazz koncert, pop-art és szabadtéri közös kép készítése. Kulturális programok a szokásosnál könnyedebben. Újra múzeumok őszi fesztiválja.

Balatonfüred kulturális intézményei immár másodszor csatlakoznak a hazai múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatához. A cél egyszerű, a nagyközönség kerüljön közelebb a felkent intézményekhez, mint az egész életen át tartó tanulás színhelyeihez, kutatási és tudásközpontokhoz, helyi közösségi élettérhez.

Kedvcsináló rendezvények gyerekeknek, specifikus programok tanároknak illetve a képzőművészetben jártas szakembereknek, koncert és kávéházi feeling az érdeklődőknek. Múzeumok kicsit másképp (szeptember 29. – október 31.).

A programsorozat a Vaszary Galéria kertjében indul, ahol rajzolásra várnak mindenkit, aki szeretne részese lenni egy óriási land art portré elkészítésének. Vaszary János festőművész portréi alapján a természet formavilágát és kellékeit felhasználva születik meg a közös mű, amelynek elkészítéséhez nem csak gyerekeket várnak.
A művészet iránt érdeklődő tanárok külön éjszakát kapnak, betekinthetnek a Vaszary Galériában lévő kiállítások színfalai mögé és megismerhetik a galéria múzeumpedagógiai programját.
Az ősz minden báját kihasználó esti múzeumtúra, rendhagyó tárlatvezetés, és kerti koncert is lesz. A zárónapon izgalmas előadást tartanak a műtárgyak restaurálásáról. Mit lát a restaurátor, foglalkozik-e a művészi kvalitással, egyáltalán, szakmunka vagy művészi tevékenység a restaurálás?

Részletes program itt.

A Vaszary Galériában három tárlat közül válogathatnak az érdeklődők: remekművek egész sorát mutatja be a modern magyar festészet alkotásaiból álló kiállítás, megnézhető a Vaszary család művésztagjait bemutató tárlat, de a kispolgári romantika, a klasszicizmus is jelen van a galériában, hiszen Cilinder és lokni címmel, a Szépművészeti Múzeumból érkezett osztrák biedermeier kiállítás is látható.

A Jókai Mór Emlékházban az író és családja mindennapjairól kaphatnak a szokásostól eltérő ízelítőt a látogatók, a Városi Helytörténeti Gyűjteményben pedig interaktív kiállításon többek között a fürdőkultúrával és az Anna-bál történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004