Felújítják a régi római utat

Füred és Csopak közösen újítaná fel a helyenként kritikus állapotú utat.

Balatonfüred és Csopak önkormányzata konzorciumi megállapodást kötött a településeket összekötő út korszerűsítése érdekében. A jelentős forgalmat bonyolító, úgynevezett régi római utat, közös összefogással újítanák fel, mivel annak rossz minősége a jelenlegi formájában méltatlan a települések színvonalához.

A tervek szerint korszerűsítenék az útpályát, a kerékpáros forgalom kiszolgálására is alkalmas járdát építenének, zöld sávot hoznának létre, megoldanák a csapadékvíz elvezetést, a meglévő légvezetéket a földbe helyeznék illetve új közvilágítási hálózatot építenének ki. A legtöbb gondot előreláthatólag az Arácsi Népház utáni, nagyon szűk útszakasz jelentheti majd, itt biztos szükség lesz telekfelvásárlásokra.

A felújítás első lépéseként írta alá az említett útszakasz tervezéséről és engedélyeztetéséről szóló megállapodást a két település önkormányzata. Az engedélyezési tervek költségének 67 százalékát Csopak-, míg 33 százalékát Füred önkormányzata állja. A tényleges beruházás vállalt költségeiről újra szavaznak majd a képviselők – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.