Oldal kiválasztása

Felújítják a régi római utat

Szerző: | 2015-10-01.

Füred és Csopak közösen újítaná fel a helyenként kritikus állapotú utat.

Balatonfüred és Csopak önkormányzata konzorciumi megállapodást kötött a településeket összekötő út korszerűsítése érdekében. A jelentős forgalmat bonyolító, úgynevezett régi római utat, közös összefogással újítanák fel, mivel annak rossz minősége a jelenlegi formájában méltatlan a települések színvonalához.

A tervek szerint korszerűsítenék az útpályát, a kerékpáros forgalom kiszolgálására is alkalmas járdát építenének, zöld sávot hoznának létre, megoldanák a csapadékvíz elvezetést, a meglévő légvezetéket a földbe helyeznék illetve új közvilágítási hálózatot építenének ki. A legtöbb gondot előreláthatólag az Arácsi Népház utáni, nagyon szűk útszakasz jelentheti majd, itt biztos szükség lesz telekfelvásárlásokra.

A felújítás első lépéseként írta alá az említett útszakasz tervezéséről és engedélyeztetéséről szóló megállapodást a két település önkormányzata. Az engedélyezési tervek költségének 67 százalékát Csopak-, míg 33 százalékát Füred önkormányzata állja. A tényleges beruházás vállalt költségeiről újra szavaznak majd a képviselők – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004