Lanczkor Gábor Delhiben

Az idei Salvatore Quasimodo nagydíjas költő Lanczkor Gábor képviselte Magyarországot szeptember 25-én Delhiben az Európai Irodalmak Éjszakáján. A fiatal szerző hét európai és egy indiai kortárs szerző társaságában tartott az éjszakába nyúló felolvasást műveiből.

Másnap Gurgaonban egy Delhihez közeli indiai városban az Európai Nyelvek Napját ünnepelték. Itt Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvoladarabokat játszott, a Delhi Egyetem és a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Intézet hallgatói pedig magyar gyerekdalokat, népdalokat adtak elő. A rendezvényen Lanczkor Gábor Amrita Sher-Gil (1913-1941), Magyarországon született, félig magyar, a modern indiai festészet alapítójának alakjához kapcsolódó verseit olvasta fel.

Lanczkor Gábor és Lanczkor-Kocsis Krisztina a „Költészet és közösség: kép és zene a magyar irodalomban” című projekt keretében a Balassi Intézet támogatásával érkeztek Indiába. Az Európai Irodalmak Éjszakáját és az Európai Nyelvek Napját követően a múlt héten a Delhi Magyar Intézetben, és egyetemeken tartottak előadásokat.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.