Oldal kiválasztása

A bölcsődében működő játszóház felújítása

Uniós pályázati támogatással újították fel Balatonfüreden a bölcsődében működő, ingyenesen igénybe vehető játszóházat.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg a városi bölcsődében működő, elsősorban a 0-3 éves korosztályt megcélzó Játszóház felújítása, illetve kialakítása. A 20.974.721 forint összértékű beruházáshoz Balatonfüred Város Önkormányzata a TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0211 számú pályázaton száz százalékos támogatást nyert el.

A Városi Bölcsőde épületében megkezdte működését a kistérség új szolgáltatása a játszóház, kifejezetten a 0-3 éves korú gyerekek számára. Az intézmény ezen részét a projekt keretében felújították, vizesblokkokat, csoportszobát alakítottak ki, illetve bútorokat, játékokat vásároltak. A beruházás munkahelyet is teremtett, illetve az itt dolgozók szakmai képzésére is sor került.

A pályázat segítségével létrejött játszóház működéspolitikája a minőség, a rugalmasság, valamint az esélyegyenlőség hármas követelményrendszerére épül. A rugalmasság legfontosabb eleme, hogy a játszóház nyitvatartási rendje szorosan alkalmazkodik a szülők munkarendjéhez, mindig jelzéseik alapján alakítják ki az itt dolgozók a következő heti munkarendet, amely akár jelentősen is eltérhet a Városi Bölcsőde rendes, hivatalos nyitvatartási idejétől is.

A létrehozott szolgáltatásokat az esélyegyenlőség jegyében bárki igénybe veheti lakhelytől, kortól, etnikai és vallási hovatartozástól függetlenül. A projekttel valóra vált a városvezetésnek azon víziója, hogy Balatonfüreden létrejöjjön egy korai gyermeknevelési centrum, amely alkalmas a 0-3 éves korú gyermekek komplex nevelésére, képességeik fejlesztésére.

A szolgáltatások között megtalálható a bölcsődei, a gyermekjóléti, játszóházi, gyermeknevelési tanácsadás is. A játszóházi szolgáltatások lényege, hogy a gyermek és a szülő együtt mozog, együtt játszik, hasznos időt tölt el egymással. Ez a nagyon fontos tevékenység az utóbbi években háttérbe szorult, a családok intézményei nem stabil egységek, pedig jelentőségük fontos, fennmaradásukat segíteni kell, melyre a most létrehozott és elindult szolgáltatás kiválóan alkalmas.

balatonfured.hu

Megosztás

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004