Oldal kiválasztása

Gyászfeldolgozó önsegítő csoport

Szerző: | 2015-10-09.

A Szociális Központban indul a térítésmentes foglalkozás.

A Szociális Alapszolgáltatási Központban (Kéki út 6.) október 20-tól várják azokat a gyászolókat, akik szívesen veszik a sorstárscsoport segítségét, szeretnének gyászukban előbbre jutni, keresik a továbblépés lehetőségeit. A találkozásokat kéthetente, keddenként 18 órától 20 óráig tartják, összesen tíz alkalommal. Az első alkalom nyitott, utána a csoport zárttá válik.

A segítő csoport légkörében az emlékezés mellett, sikerülhet enyhíteni a fájdalmat, a résztvevők megszabadulhatnak a gyász terheinek egy részétől, eljuthatnak a megnyugváshoz. A csoportformának nagy előnye, hogy a csoportban szinte az első alkalmak során kialakuló új bizalom és kötődés a társak felé megtartja és megóvja a résztvevőket a teljes és visszafordíthatatlan elszigetelődéstől, és a sorstársi (kis) közösségben lehetőség nyílik a gyász fájdalmának megosztására. A csoportban mindenki egyenrangúan vesz részt.

A gyász idején – a hiány és a mindent eluraló fájdalom mellett – a legerősebb negatív tapasztalat a meg nem értettség, valamint az elszigetelődés. A csoport egy megértő, együtt érző társas közeg, amely megtart és ezzel segít tovább élni, tovább lépni.

A térítésmentes gyászfeldolgozó csoportfoglalkozásokat Frank Róbert szakpszichológus tartja. Előzetes jelentkezés és további információ: egeszsegesbalatonfured@gmail.com, +36 30 3656700

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004