Füredi Szüret – Új gasztronómiai fesztivál

Egy új, gasztronómiai, kulturális, turisztikai rendezvénnyé szeretnénk tenni a Füredi Fesztivált. Októberben a környéken nincs hasonló esemény, bízunk benne, hogy hamarosan ezrek jönnek együtt ünnepelni velünk a szüretet. E szavakkal nyitotta meg az idei szüreti fesztivált a város polgármestere.

A Szent István téren rendezett ünnepségen dr. Bóka István kiemelte: túl vagyunk egy sikeres Borheteken, most pedig eljött a megnyugvás ideje, hiszen a termés a pincében van.
– Most nem kell félni az időjárástól, most már a borászat tudománya jöhet. Márpedig az idei termés, mennyiségben és minőségben is kiváló, jó esélyünk van arra, hogy jó borunk lesz – fogalmazott a polgármester.

Fotógaléria a felvonulásról. Katt a kis képre.
{photogallery}3360{/photogallery}

Kontrát Károly parlamenti államtitkár nyitotta meg a fesztivált, mint hangsúlyozta: a borászok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Balatonfüred a leglátogatottabb települések egyike.

A borosgazdákból, borrendekből, lovas kocsikból, gólyalábasokból és zenészekből álló szüreti menet a városi fúvószenekar vezetésével ezúttal a Szent István térről indulva vonult végig a városon, egészen a partig, ahol borfalu, kézműves vásár és kulturális programok várják az érdeklődőket. Részletes programok itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.