Oldal kiválasztása

Egyre népszerűbb a Balaton Best kártya

Szerző: | 2015-10-12.

Minden eddiginél népszerűbb volt idén a térség üdülési turista kártyája, a Balaton Best Card. Több mint 60 százalékkal emelkedett a rendszerben regisztrált vendégéjszakák száma.

 

A kártyarendszer egyértelmű motorja a jelentős kedvezménnyel járó illetve ingyenes strandbelépés, a térségi buszközlekedés, valamint a különböző szolgáltatások, mint például az elektromos kerékpár használat.

Egyre több vendég számára szempont a szálláshely kiválasztásánál, hogy a szolgáltató tagja-e a Balaton Best Card hálózatnak, ugyanis ezt a sokféle kedvezményre feljogosító kártyát a szállásadók adhatják a vendégnek.

Balatoni strandokon, tömegközlekedésben, a Balatoni Hajózási Zrt. járatain, szálláshelyeken, vendéglátásban, élményparkban és különböző szolgáltatónál, például a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyein, múzeumokban is akár 10-50 százalékos kedvezményben részesülhetnek a turisták, amennyiben felmutatják a Balaton Best Cardot. Sőt, a strandokon ingyenes belépést biztosít a kártya, hiszen az első négy nap 40 százalékos kedvezményű jegyárai után, három napig ingyenes a belépés.

A BBC-kártyával akár 20-30 ezer forintot is megspórolhat egy család egy hét alatt, érthető, hogy egyre több vendég igényli ezt a kedvezményformát. De nem csak a vendégek, a szolgáltatók is jól járnak a kártyarendszerrel, amelyet a négy turisztikai egyesületet tömörítő (Tihanyi Legenda Idegenforgalmi és Fejlesztési Nonprofit Kft., Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület és Balatonalmádi Turisztikai Egyesület) Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. működtet.

A tapasztalat azt mutatja, egy csokorba gyűjtve bátrabban és könnyebben döntenek a vendégek a helyi attrakciók megtekintéséről és igénybevételéről. Az egészség és a wellness programok, valamint a bortúrák mellett egyre nagyobb divat a térségben a kerékpározás, ezért idén már új szolgáltatás az e-bike kölcsönzés is rendelkezésére állt a Balatonhoz érkező turistáknak. Az elektromos kerékpárokkal bárki könnyedén legyűrheti az északi-part emelkedőit, így egyből jó fogadtatásra talált a szolgáltatás.
Az elektromos kerékpárokkal és a térségben ingyenesen igénybe vehető buszjáratokkal is egyébként az úgynevezett Slow Life életszemléletre akarják felhívni a turisták figyelmét, hogy legalább egy kis időre, amíg itt vannak a Balatonnál, szakadjanak ki a mindennapokból, és éljék az életet.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004