Oldal kiválasztása

Európa-bajnokság Füreden

Szerző: | 2015-10-26.

A Balatonfüredi Yacht Club rendezheti a Dragon vitorlás hajóosztály Európa-bajnokságát 2018-ban. A világ egyik legnépszerűbb hajóosztályának versenyére közel 80 résztvevőt várnak.

 

A magyar szakszövetség tájékoztatása szerint a Nemzetközi Dragon Szövetség (IDA) párizsi közgyűlésén a szavazás egyhangú volt, amiben nagy szerepe volt annak a ténynek, hogy szeptemberben Tim Pearson IDA-főtitkár személyesen tekintette meg a helyszínt, és nagyon elégedett volt az infrastruktúrával.

– Rendkívüli köszönet illeti a klubot, Balatonfüred városát, a pályázathoz támogatást nyújtó Hungária Yacht Clubot és a Magyar Vitorlás Szövetséget is, hiszen ez közös eredmény, mindannyiunk sikere – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

Öt évvel ezelőtt Balatonkenesén rendezték meg az osztály Eb-jét, akkor azon 60 hajó indult.

A Magyar Dragon Szövetség 2014-ben nyerte el előzetesen a jogot arra, hogy idén versenybe szállhasson a 2018. évi Dragon Európa-bajnokság megrendezéséért. Az osztályszövetség pályázatot írt ki a hazai kluboknak, amelyet a Balatonfüredi Yacht Club nyert meg. A versenyen 60-80 résztvevő hajóval számolnak, amelyek elhelyezéséhez a BYC mellett támogatóként a Hungária Yacht Club is segítséget nyújt majd. A városa szándéknyilatkozatban jelezte, hogy támogatja az esemény megrendezését, többek között azzal is, hogy a résztvevők számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosít majd a klub közelében.

A Dragon hajóosztály a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos hajóosztálya. A háromszemélyes hajó rendkívül elegáns, egyúttal – noha már kilencen éves múltra tekint vissza – vitorlázása komoly sportértéket képvisel. Talán ez az oka, hogy számos világ- és olimpiai bajnok vitorlázó ebben az osztályban folytatja pályafutását, s mellettük igen sok kiválóan vitorlázó amatőr teszi izgalmassá a világversenyeket.

balatonfured.hu/MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004