Oldal kiválasztása

Virágos Balatonfüredért – Megvan az év kertje

Szerző: | 2015-10-27.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. Száz nevező közül, öt kategóriában hirdettek eredményt. Az év kertje díjat Szántó Tibor kapta a Rozmaring közben lévő udvaráért.

Az idén huszadik alkalommal hirdette meg a város a népszerű környezetszépítő mozgalmat, amelynek keretében ezúttal is támogatott virágvásárlási lehetőséggel segítette a helyi lakosokat az önkormányzat. A tavalyinál többen, 856 magánszemély és 16 intézmény vette igénybe a támogatást.

A versenybe végül közel 110-en jelentkeztek saját kertjükkel illetve balkonjukkal, ezenkívül 16 intézmény és hét társasház valamint kereskedelmi vendéglátóhely is részt vett a megmérettetésben. Csizmazia György és Balaskó Péter személyében szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat, idén is a kert, a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont.
– Itt nincs mellébeszélés, a növények és a kert megmutatja mennyit foglalkoznak vele. Az idei perzselő nyár különösen nehéz feladat elé állította a versenyre jelentkezőket – mondta Csizmazia György.

Fotógaléria az év kertjéről, katt a kis képre.
{photogallery}3382{/photogallery}

– Húsz éve indult ez a mozgalom, amely igazán sikeres kezdeményezés, hiszen a lakók mikrokörnyezetét illetve a város összképét egyaránt szépíti. Az önmagában kevés, hogy az önkormányzat igyekszik a közterületeket, parkokat gondozni, nagyon fontos a családi házak, az intézmények, a vállalkozások portáljainak gondozása is. A versenyben szereplők mindannyian példát mutatnak arra, miként lehet barátságosabbá, szebbé tenni a környezetünket – mondta a Szent István téren rendezett díjátadón dr. Bóka István polgármester.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Szántó Tibor

Igényesen ápolt, mediterrán hangulatú kert, amelyet több különleges növény is díszít, mint például a kétmázsás kaliforniai pálma vagy az igen fagyérzékeny mandulafenyő. A kert és a ház kapcsolata szépen megoldott, ciprusok, cédrusok teszik hangulatossá az udvart, amelyben egy kisebb tó is helyet kapott – jellemezte a győztes kertet Csizmazia György.

– Harminc éve alakítgatom a kertet, az esztétikum mellett a legfontosabb szempont mindig az volt, hogy élhető legyen az udvar. Itt grillezünk, kávézunk, sportolunk, hacsak lehet, kint vagyunk a teraszon és az udvaron. Édesapámtól nagyon sokat tanultam, tőle láttam azt, milyen jó, ha az ember odafigyel a környezetére. Igyekeztünk úgy kialakítani az udvart, hogy minden évszakban mutasson. Van Olaszországból, Portugáliából származó cserjénk is, sok a mediterrán növényünk, vonzódom hozzájuk, a klímaváltozás miatt egyre inkább meg is maradnak itt nálunk- válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szántó Tibor.

Családi ház kategóriában elismerésben részesült:

Majorné Szabó Kornélia
Hanzséros Szilvia

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Síkvölgyi Józsefné
Csabai Wéninger Edit

Társasház kategória győztese:

Viktória társasház

Intézmény kategória győztese:

Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004