Oldal kiválasztása

A Lóczy a legjobbak között

Szerző: | 2015-10-29.

Az ország harmadik legjobb középiskolája a füredi gimnázium.

Megjelent a HVG 2016-os középiskolai rangsora. A mértékadó kiadvány az ország száz legjobb középiskoláját listázza, a megyéből két tanintézmény került be a legjobbak közé.
Az összesített rangsort hétféle szempont alapján alakították ki. Figyelembe vették a matematikakompetencia-mérés, a szövegértéskompetencia-mérés, a magyar, a matematika, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a felvételi eredményeket.

A szakközépiskolák közül a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium végzett az első helyen, a második a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola, a harmadik ebben az évben is a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola lett. (A füredi iskola két éve már csak gimnáziumi osztályokat indít, de a rangsor még méri a két tannyelvű idegenforgalmi szakközépiskolai diákok eredményeit is.)

A gimnáziumok rangsorában, a legjobb vidéki iskolaként, a negyedik helyen található a veszprémi Lovassy László Gimnázium.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004