Oldal kiválasztása

Infotér Konferencia – Digitális forradalom van

Szerző: | 2015-11-05.

A városban tanácskozik a hazai információs társadalom színe-java, többek között az oktatás digitális forradalmáról. A Gyógy téren ízelítőt kaphatunk arról, milyenek lesznek a jövő okosvárosai.

Az infokommunikációs szektor jövője meghatározó az ország gazdasága szempontjából, hiszen a magyar exportbevétel jelentős hányadát adja, a foglalkoztatottak számát tekintve pedig dobogós helyen áll az Európai Unión belül – jelentette ki Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, az Anna Grand Hotelben tartott Informatika a Társadalomért Egyesület konferenciáján.

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a magyar infokommunikációs szektor a GDP 7-, és az export mintegy 20 százalékát adja, a foglalkoztatottak száma pedig 300 és 400 ezer fő között mozog az ágazatban, ami európai uniós viszonylatban a harmadik helyet jelenti. Hozzátette: a jelek szerint 3-5 év alatt meg fog duplázódni az exportbevétel, és 10-15 ezer új munkahely teremtődik a szektorban.

Nem lesz internet nélküli iskola Magyarországon 2016 végére – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Kara Ákos kiemelte, az iskolákban, az egyedi igényekhez igazodóan biztosít majd a kormányzat internet elérést. Célul tűzték ki azt is, hogy 2018 végéig a széles sávú internet szolgáltatás újabb egymillió háztartásba eljusson.

Az államtitkár a jövő év kiemelt feladatai között említette a vállalati informatikai fejlesztések ösztönzését, valamint a munkahelyek megtartását és új munkahelyek létrehozását az informatikai szektorban. Az államtitkár beszélt arról is, hogy az infokommunikációs szektor a kiskereskedelem után a második legnagyobb foglalkoztató az országban.

– A szükséglet piramis minden részében kiszolgál minket a technika, a digitális transzformáció korszakában vagyunk. Mindez földcsuszamlás szerű változást hozhat a társadalom minden rétege számára. Éppen ezért az oktatás nagy felelősség, kezdeményezzük a kormányzatnál, hogy tegyék kötelezővé minden iskolai évfolyam számára az informatika oktatását – mondta a konferencia megnyitóján Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke.

Hatodik alkalommal rendezik meg Balatonfüreden az Infotér Konferenciát, az információs társadalom legjelentősebb eseményét, amelyre a közigazgatás különböző területeiről érkeztek szakértők. Ezúttal az oktatás digitális forradalma, az e-egészségügy és az e-közigazgatás legújabb irányai a meghatározó témák a két napon át zajló szakmai fórumon.

Idén először a tech startupokat és városfejlesztéssel foglalkozó vállalkozásokat is mentoráló Design Terminál is képviselteti magát a konferencián. A Gyógy téren felállított buborékban az érdeklődők azzal szembesülhetnek, hogy milyen lesz a jövő városa. Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004