Jásdi István esélyes az Év Bortermelője díjra

A Magyar Bor Akadémia idén 25. alkalommal adja át az ország legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. A legjobbak között ott van Jásdi István a Balatonfüred-Csopaki borvidék képviselője.

Számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier és chef küldte el jelölését az Év Bortermelője díjra.

Idén is 450 felkért jelölő szavaz a díjra, számukra névre szóló felkérést küldött az akadémia. A felkérteknek 3-3 bortermelő ajánlására volt lehetőségük. Ebben az évben, a díj korábbi győztesei szintén lehetőséget kaptak, hogy egy személyt közösen juttassanak a jelölt listára.

A díj történetében először fordult elő, hogy holtverseny miatt az öt jelölt helyett hatan versengenek a megtisztelő címért.

A jelöltek: Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék, Jásdi István – Balatonfüred-Csopaki borvidék, Koch Csaba – Hajós-Bajai borvidék, Mészáros Pál – Szekszárdi borvidék, Szőke Mátyás – Mátrai borvidék, Szöllősi Mihály – Neszmélyi borvidék.

1991-óta eddig egyszer fordult elő, hogy a Balatonfüredi-Csopaki borvidékről származó borász kapta az elismerő címet: 2000-ben Figula Mihályt választották az Év Bortermelőjének. Így hosszú idő után Jásdi István személyében újra van esély arra, hogy a füredi borvidéken gazdálkodó borász legyen a díjazott.

A verseny eredményéről beszámolunk majd itt a honlapon.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.