Oldal kiválasztása

A hattyúk tava – Táncelőadás gyerekeknek

Szerző: | 2015-11-26.

A Szegedi Kortárs Balett A hattyúk tava előadásával egy ízig-vérig mesevilág tárul fel a színpadon. Csajkovszkij zenéje és a klasszikus történet gyerekeknek írt koreográfiával.

– Kifejezetten a gyerekek számára készítettük az átiratot. Interaktívabb, dinamikusabb, játékosabb az előadás, a gyerekek bele tudnak szólni az eseményekbe, bekiabálhatják véleményüket, tanácsokat adhatnak a szereplőknek, ez mindig nagy sikert is arat a körükben. Igyekeztünk úgy megformálni a karaktereket, hogy a gyerekek könnyen azonosulni tudjanak velük. Az eredeti darabhoz képest néhány új állatkarakter jelenik meg a darabban, a hattyúk táncát pedig négy kis kacsa táncolja – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Juronics Tamás az előadás rendezője.

A Kossuth-díjas koreográfus, a gyerekeknek szóló előadásában a mesevilág megjelenítése a legfontosabb. Az elsősorban az óvodásoknak és kisiskolásoknak készült színpadi művet a hattyúk szépséges világának megidézése, a jó és a rossz küzdelme jellemzi. A vetített háttér előtt zajló történet szinte rabul ejti a gyerekeket.
A táncművész hozzátette: az egyfelvonásos darabot a látványos és szép koreográfia, valamint Csajkovszkij varázslatos muzsikája a legkisebbek számára is vonzóvá teszi.
– Az előadás által a gyerekek megszeretik a táncot, szembesülnek vele, hogy mozgással mennyi mindent ki lehet fejezni. Ezért készítettük a Diótörőt illetve A hattyúk tavát, hiszen ez a generáció tíz év múlva, ideális esetben, ott fog ülni a társulatunk előadásain – mondta Juronics Tamás.

A Kisfaludy Színház évek óta fontosnak tartja a kortárs tánc népszerűsítését, ezért minden adventkor egy táncmesét hív meg a városba. Az előadást a Mesekastély sorozat keretében december 6-án, vasárnap, délután öt órakor láthatja a közönség a Balaton Szabadidő Központban. További részletek itt.

A komolyzenei repertoárból, többek között Csajkovszkij, Sztravinszkij, Bartók, Orff, Eötvös műveire készült táncszínházi darabok mellett zenei montázsokra komponált koreográfiák alkotják az együttes sokszínű repertoárját. Juronics Tamás vezetőkoreográfus mellett több élvonalbeli európai koreográfus alkotott modern táncműveket az Európa-szerte ismert együttes számára. A társulat 1993-ban vette fel a Szegedi Kortárs Balett nevet, s akkor lett az újjáalakult együttes művészeti vezetője Juronics Tamás, igazgatója pedig Pataki András.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004