Oldal kiválasztása

Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola fiúkollégiumának energetikai korszerűsítése

Az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg a Szent Benedek gimnázium fiúkollégiumának épületein az energetikai korszerűsítés. Megtörtént a homlokzat hőszigetelése, a lapostető új hő- és vízszigetelést kapott, valamint kicserélték a nyílászárókat is. A 144.408.090 forint összértékű beruházáshoz Balatonfüred Város Önkormányzata a KEOP-5.7.0/15-2015-0352 számú pályázaton százszázalékos támogatást nyert el.

SAJTÓKÖZLEMÉNY, 2015.11.30.

A két fiúkollégiumi épület 1973-1974 közötti időszakban épült, hagyományos szerkezetekkel, helyszíni kivitelezéssel. Az épületek hőtechnikailag rendkívül alulmaradtak a mai kor követelményeinek, felújításuk elkerülhetetlen volt. A negyven év során a lapostető hő- és vízszigetelése károsodott, párakiszellőzők darabszáma kevés volt, a tető beázott, ezért a javítása sürgőssé vált. A beton repedések és leválások miatt az acélbetétek korróziója is elkezdődött. A felületi repedések a szélálló képességet és a hőszigetelő képességet is jelentősen csökkentették. A jelenleg érvényben lévő hőtechnikai rendelet szerinti értéknek nem felelt meg a homlokzati réteg, az energia-megtakarítás miatt azt is javítani kellett.

A felújítás során külső homlokzati hőszigetelés, lapostető hő- és vízszigetelés valamint nyílászáró csere történt. Ezen felül a homlokzaton EPS hőszigetelés történt 15 cm vastagságban, a lapostetőn EPS hőszigetelést alakítottak ki 20 cm vastagságban, valamint új PVC vízszigetelés is készült. A meglévő műanyag, illetve fa nyílászárók cseréjét úgy végezték el a kivitelezők, hogy azok helyére PVC profilrendszerű, több légkamrás, többrétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók kerültek beépítésre aranytölgy színben. A felújítás eredményeképpen az épület energetikai besorolása G-ről D-re javult, amivel az előzetes számítások alapján évente 1592 Gj energiát sikerül majd megtakarítani, az üvegházhatású gázok kibocsátása pedig 89,7 t/évre csökkenhet.

balatonfured.hu

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004