Fejlesztés a szívkórházban

Korszerűsítik a diagnosztikát valamint tovább javul a betegellátás minősége.

A szív és érrendszeri betegek minőségi és magas színvonalú ellátását biztosító orvosi műszerekkel korszerűsítik az Állami Szívkórházat. A mintegy 215 milliós fejlesztés európai uniós támogatás segítségével valósul meg.
A Szívkórház 1970 óta végzi országosan és regionálisan a szív és érrendszeri betegek ellátását, rehabilitációs kezelését. A kórház törekszik a betegellátás színvonalának folyamatos fejlesztésére. A jelenlegi beruházás is ezt a célt szolgálja, melynek során korszerű diagnosztikai eszközöket és terápiát segítő berendezéseket szerez be az intézmény.
Az új eszközök között szerepel lélegeztető gép, digitális mobil röntgen, ultrahang eszközök, beteghűtő, betegőrző monitorok, valamint korszerű betegágyak is.

Az orvostechnológiai fejlesztés, a kórház fejlődése mellett, hosszú távon több oldalról is hozzájárul az országos és regionális ellátás színvonalának növeléséhez és fenntartásához. A kardiológiai járó- és fekvőbeteg szakellátás eszközfejlesztésével tovább javítható a diagnosztikus tevékenység és a terápiás hatékonyság, csökkenthető a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások száma.

A fejlesztés 2015 év vége előtt fejeződik be és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.