Modernizált szemétszállítás

Új hulladékgyűjtő autók a városban.

Modernebb, környezetkímélőbb és halkabb lesz ezentúl a városban a hulladékgyűjtés. 143 milliós fejlesztés révén, többek között, két új hulladékszállító jármű áll szolgálatba Füreden.

2,2 milliárd forintot nyert az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Társulás az Új Széchenyi Terv pályázatán. A 95 százalékos támogatottságú projekt keretében a 158 települést felölelő hat szolgáltató, köztük a füredi Probio Zrt, jutott különböző eszközökhöz.

Balatonfüreden 143 millió forint értékben történt fejlesztés. Két darab hulladékgyűjtő és szállító járművel gazdagodott a Probio Zrt hulladékgazdálkodási cége. A két Renault jármű mellett 750 darab 240 literes hulladékgyűjtő edény, 2800 darab 120 literes gyűjtőedény valamint három darab 27 köbméteres konténer került a közszolgáltatóhoz.

A projekt keretében rendelkezésre áll egy konténermosó gépjármű is, melyet a társulás területén szolgáltatást végző hat közszolgáltató, köztük a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. is igénybe vehet.

– A projekt célja az volt, hogy a fejlesztés harmadik ütemeként javítsuk a szolgáltatók költség-hatékonyságát, ezért a régi, elavult járműveket új, modern eszközökre cseréljük. A modern hulladékgyűjtő járművek, környezetkímélők, működésük sokkal kevesebb porral és zajjal jár, hosszútávon biztosítják a hulladékgazdálkodás fenntarthatóságát- mondta Farkas László, az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási társulás menedzsere.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.