Oldal kiválasztása

Gálfi Dalma világelső

Szerző: | 2015-12-18.

Gálfi Dalma első magyarként élen zárta az évet a junior teniszezők világranglistáján.

 

Az idei US Open junior bajnoka, aki Wimbledonban Stollár Fannyval az oldalán párosban is bajnok lett az MTI-nek adott interjújában közölte, nem lenne rossz, ha már jövőre berobbanna, de van még ideje, hogy megszokja a felnőtt versenyek tempóját.

– Most először is túl kell esnem egy műtéten, mivel idén négyszer volt tüszős mandulagyulladásom, és sokat ki kellett hagynom. Emiatt januárban nem tudok majd versenyezni – mondta a 17 éves játékos, aki idei sikereivel a felnőtt WTA-ranglistán bejutott a legjobb 300-ba, jelenleg pedig a 331. helyen áll.

A kezdeteket felidézve Gálfi Dalma elmondta, hogy édesapja teniszpályát üzemeltet Balatonfüreden, így beleszületett a sportba, és már babakocsiból is nézte a meccseket. – A legnagyobb eredményemnek azt tartom, hogy bekerültem a top 300-ba, ezután jön a megnyert US Open, a világelsőségre viszont egyáltalán nem számítottam, hiszen az év elején még 13. voltam a junioroknál – mondta Gálfi Dalma, hozzátéve: szokatlan és fárasztó volt a US Open után rá irányuló figyelem, de akkor fogta fel igazán, hogy mit ért el New Yorkban.

balatonfured.hu/MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004