Oldal kiválasztása

Elkészült az új autóbusz-pályaudvar Balatonfüreden

Egy nagyon régóta várt, több mint 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megújult az autóbusz-pályaudvar Balatonfüreden. Ezzel látványosan átalakult a környék arculata, a város kapujának is nevezett terület Füredhez méltón változott meg. A KDOP-4.2.3-09-2010-0005 azonosító számú pályázat konzorciumi összefogással valósult meg.

Az átépítés részeként a helyközi és távolsági autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kaptak helyet, ugyanitt alakították ki a buszok részére a parkolókat is. A helyi járatok indulási helye nem változott. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. forgalmi irodája is megújult, csakúgy, mint a nyilvános wc. A kettő között új átjáró épült, amely a már említett nyugatra eső új, fedett autóbusz-pályaudvarhoz biztosít kényelmes átjárást.

Megújult a vasútállomás fűtött és fűtetlen váróterme, valamint az épület külső homlokzata. A korábban sok kritikát kapott Castricum tér megújulása is a beruházás része volt. Megváltozott az U alakban megkerülő út nyomvonala, bár a behajtás a korábbi helyen történik, a kihajtás az új vendéglátó üzletek mögött tér vissza a Horváth Mihály utcára.

A területen új közpark és sétány alakult ki, amely új tengelyként köti össze az aluljárót és a part felé folytatódó Endrődi Sándor utcát. Magánberuházásként új, korszerű vendéglátóknak helyet adó épületek létesültek, ahol pékség, dohánybolt, kávézó várja a vonatra, vagy autóbuszra várakozókat.

Az új pályaudvar teljesen akadálymentes és igazodik a városban kialakult modern, letisztult arculathoz. A közösségi közlekedés mostani fejlesztése javítja a térségen belüli közlekedést is, hiszen a balatonfüredi pályaudvar fontos csomópont, melyet az ide látogató turisták is igénybe tudnak venni. Mostantól tehát a városba érkezők, legyenek azok helyi lakosok, vagy turisták, egy rendezett, átlátható, európai viszonylatban is modernnek számító buszpályaudvarra érkezhetnek.

balatonfured.hu

Megosztás

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart