Oldal kiválasztása

Adományokból segítenek

Szerző: | 2016-02-10.

A Szociális Alapszolgáltatási Központ évek óta adományokkal támogatja a városban és térségében élő rászorulókat. Közel ötszázan, köztük gyerekek vannak a látómezőben.

Balatonfüreden illetve a 21 települést felölelő járásban 400-500 rendszeres segítségre szoruló ember él, köztük 150 gyermek. Alacsony jövedelmű, idős, egyedül élőkről, nehéz körülmények között élő több gyermekes családokról illetve hajléktalanokról van szó, akiknek ellátásukba a szociális központ besegít.

– Évek óta hagyományosan több szervezet és vállalkozó ad évi rendszerességgel adományt az intézményen keresztül a rászorulóknak, van köztük ismert helyi vállalkozó illetve családok, akik szintén segítenek. Együttműködési megállapodásunk van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házával, akik hajléktalanoknak segítenek és részt vesznek a mozgó orvosi ellátásban – válaszolta kérdésünkre Váradi Gézáné, a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője.

A szociális központ feladata a személyes gondoskodás, így elsősorban élelmiszer csomagokat, tűzifát, gyermekruhákat és ajándékcsomagokat osztanak a rászorulók között.

Az adományok jelentős része rendszerint karácsony körül érkezik a központhoz, de vannak olyan adományozók, mint például a Lipóti pékség, akik folyamatosan segítenek.
Tavaly az evangélikus illetve a katolikus egyház a szociális központ kérésére gyűjtött adományt és látott el öt füredi családot tűzifával. A Baptista Szeretetszolgálat révén minden évben megrendezik a cipős doboz akciót, amelynek keretében ajándékcsomagokat osztanak szét a gyermekek között. Az adventista gyülekezet évek óta jótékonysági koncertet szervez, amely felajánlásból étkezési utalványokat osztanak szét a rászoruló családok között. Holéczy Péter és segítői karácsony előtt szeretetvendégséget rendeztek, amelyen ötszáz adag vadpörköltet osztottak szét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja az ünnepek előtt élelmiszer gyűjtést szervezett, a felajánlások családokhoz való eljuttatásában közreműködtek az intézmény munkatársai. A Szuperhősök karácsonyán, részben a füredi gyerekek felajánlásából összegyűlt játék és élelmiszer adományokat juttattak a rászorulókhoz. A napokban pedig a Jótékonysági Sütigyár révén egy szociális lakásban élő három gyermekes család illetve egy idős, egyedülálló férfi kapott fa brikettet.

– Minden településen szükség van a társadalmi szolidaritásra. A füredi gyerekek és szüleik illetve a városban rendszeresen adakozók az összefogás erejéről tesznek tanúbizonyságot, amikor adományaikkal a rászorulókon segítenek – fűzte hozzá Hári Lenke alpolgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2022 >
Szeptember

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004