Oldal kiválasztása

Egyre közelebb a 300 milliárd

Szerző: | 2016-02-15.

Megtörténtek az egyeztetések arról, hogy milyen támogatási konstrukcióban juthat el a több mint 300 milliárd forintnyi uniós forrás a balatoni fejlesztési célokra. A pályázatok ez év nyaráig megjelennek, ezúttal a Balaton Fejlesztési Tanács is fontos szerepet kap a források odaítélésénél. Jelentős fejlesztések indulhatnak Balatonfüreden is.

 

– Egy éve lesz a balatoni régiónak a 300 milliárd forintos fejlesztési forrás felhasználására, arra, hogy jövő év nyaráig lekösse az igénybe vehető támogatásokat. Jelentős munka áll tehát előttünk, jelenleg is zajlanak már az egyeztetések. A pályázati felhívások júliusig megjelennek, addigra komplett, indítható projektek sokaságát kell előkészíteni. Meggyőződésem, hogy a régiót jó irányba fejlesztő célokat tűztünk ki – fogalmazott a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén Bóka István a szervezet elnöke, aki megjegyezte: ezúttal a pályázati kiírások és a döntések során is erős konzultációs joggal rendelkezik majd a BFT.

A 300 milliárdos uniós kerethez 22-24 milliárd forintnyi hazai forrás is kapcsolódik. A kormány még ebben a hónapban elfogadhatja a projektek évenkénti ütemezését- jelentette be Tóth Tamás, a Miniszterelnökség főosztályvezetője.

Mint arról korábban beszámoltunk tavaly év végén Balatonfüreden jelentették be, hogy a rendszerváltás óta példa nélküli, 300 milliárd forintnyi támogatást kap az üdülőrégió a komplex stratégiai céljainak megvalósításához.
Az uniós és hazai forrásból többek között megújítják a Balatoni Bringakörutat, komplex szolgáltatásokat nyújtó kikötő fejlesztések indulhatnak, felújítják a Sió zsilipet, megvalósulhat a balatoni körvasút, fejlesztik a közúti-, a vasúti-, illetve a vízi közlekedést, támogatják a kis- és középvállalkozókat, a balatoni hajózási társaság pedig több milliárdból megújíthatja a hajóflottáját és kikötőket építhet.

A tanács a hatékony előkészületek érdekében térségfejlesztési szakmai munkacsoportok felállításáról is döntött. A BFT az uniós pályázati lehetőségek mellett 220 millió forintos saját pályázati kerettel is rendelkezik erre az évre. Ebből elsősorban a településfejlesztési beruházások támogatására költenek, de egyebek mellett a vízbiztonságra és a nagyobb rendezvények támogatására is áldoznak majd.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004